Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizileri için devrim! Engin Akyürek’ten Demet Özdemir’e ve Hande Erçel’den Can Yaman’a ünlüler aynı amaç için buluştu!

Türk dizileri için devrim! Engin Akyürek’ten Demet Özdemir’e ve Hande Erçel’den Can Yaman’a ünlüler aynı amaç için buluştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizi dünyasında büyük bir devrimin gerçekleşmek üzere olduğunu gelen haberlerden anlayabiliyoruz. Bu devrimin adı ise Disney Plus… Amerikalı içerik üreticisi firmanın Haziran ayında Türkiye ile birlikte 44 ülkede daha yayınlarının başlayacağı duyurulmuştu.

Türkiye operasyonu ise çok büyük önem taşıyor, çünkü burası yerli yapımları ile dünyayı etkileyen bir piyasa… Dünyanın en çok dizi ihraç eden ülkelerinden birisi olması noktasında Türk yapımcılar için yeni bir dünyanın kapıları açıldı.

Disney Plus, Türkiye yapılanmasını hızlı bir şekilde sürdürürken, ünlü isimlerle bir bir anlaşmalar yapılarak büyük adımlar atılıyor… Disney Plus için Engin Akyürek ile İrem Helvacıoğlu, kaçış isimli diziyi çekti…

Aras Bulut İynemli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 için Disney Plus ile bir Atatürk projesine başladı.

Türk dizileri için devrim! Engin Akyürek'ten Demet Özdemir'e ve Hande Erçel'den Can Yaman'a ünlüler aynı amaç için buluştu! 8

Demet Özdemir ile birlikte Buğra Gülsoy ve Hafsanur Sancaktutan da Dünyayla Benim Aramda isimli dizi için anlaşmalar yaptı.

Sadakatsiz dizisinde Asya karakteri ile büyük popülerlik kazanan, yurt dışında da artık geniş bir kitleye hitap etmeye başlayan Cansu Dere de platformun anlaştığı son isimlerden birisi oldu.

Disney Plus’ın Türkiye sorumluları yoğun bir çalışma yapmakla kalmıyor, Türk dizi piyasasında bir devrime de hazırlanıyor. Bu kadar önemli oyuncuyu bir araya getiren projeler yapmak için çok büyük bütçeler lazım. Ancak anlaşılan o ki, Disney Plus için bu bütçelerin çok da büyük önemi yok.

Disney Plus ile anlaşma yaptığı şimdiye kadar yapılan haberlerle ortaya çıkan isimler arasında; Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Buğra Gülsoy, Aras Bulut İynemli, Can Yaman, Engin Akyürek, Kenan İmirzalıoğlu, Hafsanur Sancaktutan, Pınar Deniz, Hande Erçel, Cansu Dere, Demet Özdemir dikkatleri çekiyor…

Türk dizileri için devrim! Engin Akyürek'ten Demet Özdemir'e ve Hande Erçel'den Can Yaman'a ünlüler aynı amaç için buluştu! 9

Birçok ünlü ismin ise platformda yer alacak projeler için düşünüldüğü ve önümüzdeki günlerde yeni isimlerin de platformun projeleri için anlaşmalar yapabileceği gelen haberler arasında.

Türk yapımcılar da bu kadar ünlü ismi bir araya getiren Disney Plus’ın dünya çapında öne çıkma ihtimali bulunan projelerle beslemek için yoğun bir çalışma içine girdi.

Hatta Oktay Kaynarca, Onur Tan ve Seyfi Şahin’in birlikte Güzel Adamlar isimli yapım şirketini kurması da Türk dizi piyasasında yeni yapımcılara ihtiyaç olduğu gerçeğini gösteriyor.

Sonuç olarak, Türk dizileri dünyayı etkiledi ama Disney Plus, tüm ünlü isimleri bir araya getirerek bu değeri taçlandırmanın peşinde… Böyle büyük bir operasyonu yapmak o kadar kolay değil ama adım adım bu hedefe doğru giden bir plan olduğu da net bir şekilde görülüyor.