Ana sayfa Sosyal Medya Türk dizilerinin dünyadaki başarısı dudak uçuklatıyor! Yaklaşık 600 milyon izleyici mutlaka bir Türk dizisi izledi!

Türk dizilerinin dünyadaki başarısı dudak uçuklatıyor! Yaklaşık 600 milyon izleyici mutlaka bir Türk dizisi izledi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türk dizileri ülkemizde olduğu kadar, dünyada da yüzlerce ülkede büyük ilgiyle izleniyor.

Adeta  küresel bir başarı hikayesine dönüşen Türk yapımları özellikle Güney Amerika ülkeleri, İspanya, Çin ve Rusya’da takip edilerek dünyanın dört bir yanına ulaşıyor.

Her yıl yüzlerce dramanın üretildiği sektörde, birçok dizi Türkiye’de yayından kalksa da yurt dışında talep görmeyi sürdürüyor. Yayından kalkan yapımların da bir çoğunun ihracatı devam ediyor.

Türk dizilerinin dünyadaki başarısı dudak uçuklatıyor! Yaklaşık 600 milyon izleyici mutlaka bir Türk dizisi izledi! 7

İspanya’nın sansasyonel haberleri ile meşhur önemli magazin dergisi Diez Munitos’da yer alan bir haber Türk dizilerinin dünyadaki etkisine değindi.

Sansasyonel haberleri ile meşhur dergide Türk dizilerinin dünyada ve İspanya’daki etkisini anlatan bir haber yer aldı. Haberde, senaryoların özelliği, kendi star isimlerini yaratması ve Türkiye’ye seyahatlerin artışına kadar geniş bir yelpazede bilgiler yer alıyor.

Sina Koloğlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı bilgilere göre; Dergideki yazıda, dünyada yaklaşık 600 milyon izleyicinin bugüne kadar mutlaka bir Türk dizisi izlediği belirtiliyor.

Türkiye’de sadece şehirlerin ve tarihi mekanların değil, bazı semtlerin bile bu diziler vasıtası ile tanınır olduğu da dikkat çeken bilgiler arasında. Bu konuya örnek olarak  da ‘Kadın’ dizisinde Bahar’ın oturduğu Tarlabaşı gösterilmiş. Semt dizi sayesinde tüm dünyada bilinen bir yer olmuş.