Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler öyle ağır saçmalıyor ki, Ufak Ufak terk ediliyor!

Ufak Tefek Cinayetler öyle ağır saçmalıyor ki, Ufak Ufak terk ediliyor!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Star TV ekranında izleyicilerle Salı günleri buluşmakta olan Ufak Tefek Cinayetler dizisi, 2. sezonuyla ekranda yer almaya devam ediyor.

Geçen sezon fırtına gibi başlangıç yapan ancak senaryo sorunları nedeniyle 1. sezonun ortalarında izleyicilerden tepkiler gelmeye başlamıştı. Geçen sezonu yüksek ilgi ile tamamlayan Ufak Tefek Cinayetler, 39. bölümüyle 30 Ekim Salı günü ekrandaydı.

Mert Fırat, Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Bade İşçil ve Tülin Özen’in başrolünde yer aldığı diziye Osman Sonant ve Ushan Çakır, 2. sezonda katılarak heyecan dalgası oluşturmuştu.

Ancak dizinin hem reytingleri hem de izleyici yorumlarına bakıldığında durumunun pek de parlak olmadığı ortada.

Sürekli reyting kaybeden Ufak Tefek Cinayetler, total grubunda çok fazla varlık gösteremez iken, AB grubunda hatırı sayılır bir oran yakalamakta.

Dizinin takipçileri ise senaryo sorunlarıyla hem sosyal medyada hem de internet ortamında sıklıkla şikayet etmekte.

SENARYO SIKINTISI

Ufak Tefek Cinayetler öyle ağır saçmalıyor ki, Ufak Ufak terk ediliyor! 7

Örneğin, ranini.tv sitesinde diziyle ilgili yorumda bulunan Zeynep Gönenli, “Geçtiğimiz günlerde insanlık için aşırı küçük ama kendim için oldukça büyük bir adım attım ve Ufak Tefek Cinayetler izlemeyi tek seferde bıraktım.Böyle olmasını istemezdim ama bir noktadan sonra dalga geçildiğimi bu kadar çok hissetmeye tahammülüm kalmadı açıkçası” ifadeleriyle diziye yönelik sert bir üslup kullanmakta.

Benzer birçok yorumu sosyal medya paylaşım sitelerinde de bulmak mümkün… Dizinin takipçileri senaryonun artık yetersiz kaldığı görüşünde. Dizideki mantık hataları eleştirilerin başını çekiyor. Birbirini tekrar eden konular, karakterlerin daha önce anlatılan çizgilerinden çıkıp farklılaşması,  atlanan zamanlar, birbirini tutmayan konular başlıca eleştiri noktaları arasında yer alıyor.

İkinci sezon için Ushan Çakır ve Osman Sonant bir beklenti yaratmıştı ama artık onların canlandırdığı Kerim Adil Sağlam ile Emre Çelen karakterleri de o kadar dikkat çekmemeye başladı.

İzleyicilerin bir bir terk etmeye başladığı Ufak Tefek Cinayetler, temel olarak izleyicinin artık sonraki sahneyi, bölümü merak etmemesi nedeniyle bu düşüşü yaşamakta.

İlginçliğini kaybeden dizi, dinamik ve akıcı bir hikaye kurgusu oluşturamamanın sıkıntılarını yaşıyor. Halbuki ilk sezonda çok beğenilmesinin altında senaryosunun farklılığı, özgünlüğü ve akıcılığı büyük rol oynamıştı.

Dizi sürelerinin 2 saati bulduğu bu ortamda senaristlerin de işleri oldukça zor.

Ancak Bir Zamanlar Çukurova, Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul, Kadın gibi dizilerin de benzer sorunlar yaşadığı, ancak bunları aşmayı başardığı göz önünde bulundurulunca Ufak Tefek Cinayetler dizisinin fazla bahanesi kalmıyor.

Star TV’nin dizisinin bu sezonu tamamlayıp tamamlayamayacağı ise asıl merak konusu olmakta.