Ana sayfa Dizi Haberleri Ulaş Tuna Astepe, o sahnede az kalsın şelaleden uçuyormuş! Sen Anlat Karadeniz’de dublör mecburiyeti!

Ulaş Tuna Astepe, o sahnede az kalsın şelaleden uçuyormuş! Sen Anlat Karadeniz’de dublör mecburiyeti!

tarafından ker_def
Atv’nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz’de Tahir’i oynayan Ulaş Tuna Astepe’nin, Karadeniz’in hırçın sularında çektiği kimi sahnelerde çok zorlandığı biliniyordu.

Bölgenin çetin şartlarına karşın denizde, derelerin soğuk sularında uzun süre çekim yapan Ulaş Tuna Astepe, bir sahnede baraj kapaklarının açılmasıyla büyük bir tehlike atlatmış.

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Mipcom TV Fuarı’na dizinin tanıtımı için İrem Helvacıoğlu ile birlikte giden Ulaş Tuna Astepe, Sabah Gazetesi’nden Sinan Özedincik’e bir röportaj verdi.

Astepe, “Dizideki su altı sahnelerini çekerken dublör kullanmamışsınız. Zorlandınız mı?” sorusuna verdiği yanıtla herkesi çok şaşırtan bir detayı ilk kez açıkladı.

Astepe, sualtı sahnelerini anlatırken, yaşanan o ucuz atlatılan o anları da şöyle aktardı:

Ulaş Tuna Astepe, o sahnede az kalsın şelaleden uçuyormuş! Sen Anlat Karadeniz'de dublör mecburiyeti! 8

“Zorlandım tabii ama önce ben inanmazsam, izleyiciyi inandırmakta zorlanırım. İlk zorlandığım yerde işi bir başkasına bırakırsam, onun devamı gelir. İnsanları bu hikayeye, bu karakterlere inandırmamız gerekiyor. Sırf suyun altında yüzeceğim diye dublör kullanmak aklım��n ucundan geçmedi. Bunu bir kahramanlık olarak da yapmadım; o karakter ne yaşıyorsa onu yapmak istedim. Çok tehlikeli zamanlar geçirdik. Set ekibi, güvenliğimiz için her türlü tedbiri alsa da, burası Karadeniz… Bir keresinde derede, debinin çok yükseldiği bir yerde çekim yapıyorduk. Başta her şey yolundaydı, çok güvenliydi ama yukarıdan baraj kapaklarını açtılar. O sırada suyun içinde baygın olarak yatıyordum; bir şeyden haberim yoktu. O esnada kaymaya başladım, şelaleden düşmek üzereyken, set amirimiz canı pahasına beni son anda tuttu. Bunun kayıtlarını moral olsun diye arada bir seyrederiz.”

Ulaş Tuna Astepe, o sahnede az kalsın şelaleden uçuyormuş! Sen Anlat Karadeniz'de dublör mecburiyeti! 9

TAHİR YEREL BİR HALK KAHRAMANI…

Tahir’ karakterini “Mert, cesur, yiğit bir Karadeniz delikanlısı. Oraların deyimiyle has uşak ama bununla beraber aşkını, sevdasını yaşamaktan ve bunu göstermekten çekinmeyen bir karakter” olarak tanımlayan Ulaş Tuna Astepe, Tahir’in yerel bir halk kahramanı olduğunu da belirterek şunları söylüyor:

“‘Tahir’, yerel bir halk kahramanı galiba; öyle oldu bir yılın sonunda… Bizim hikayelerimizde; Hollywood’un tersine, süper güçleri olan, uçabilen kahramanlar yok. Cesaretiyle, yüreğiyle, tutkusuyla, doğruluğuyla nam salmış, gerçek olabilecek karakterler var Anadolu edebiyatında, destanlarda… ‘Sen Anlat Karadeniz’ de galiba bunların sonuncusu. Karadeniz’de de böyle karşılandı dizi. Bir gün merkezde çekim yapıyorduk, insanlar etrafımızda seti izliyordu. Bir baba beni göstererek, “Oğlum, bak bu Karadeniz” dedi. ‘Tahir’le gurur duydum. ‘Tahir’; bana da ilham ve güç veren bir karakter. Destanlarımızın böyle bir faydası oluyor topluma; insanlara gayret veriyor. Aile içi şiddette ilk refleksimiz, ‘Bu onların özel hayatı, müdahale etmeyelim’ şeklinde oluyor. Ama ‘Tahir’ bunu yapmadı, ‘Nefes’in bileğindeki morlukları gördüğünde, ‘Bu evli bir kadın, onların özel hayatı’ falan demeden, “Bu ne?” diye sordu. Yani müdahale etti ve elini bir daha hiç bırakmadı.”