Ana sayfa Dizi Haberleri Ulaş Tuna Astepe’den diziler konusunda televizyon kanallarına ağır eleştiri

Ulaş Tuna Astepe’den diziler konusunda televizyon kanallarına ağır eleştiri

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Ulaş Tuna Astepe, İstanbul Erkek Lisesi mezunudur. Oyuncu, lisenin mezunlar derneği başkanı ile instagram canlı yayınında buluştu. Dizilerde zaman sorunu nedeniyle rol konusunda incelikli hareket edememekten yakınan Ulaş Tuna Astepe, bu noktada Netflix’in dizilerindeki çalışma koşullarını övdü.

Astepe, dijital projelerde rolü odaklanma ve zamanı da daha geniş kullanma imkanının olduğunu ve bu nedenle de oyuncu adına daha iyi bir seçim olduğunu söyledi. Astepe, “Şu hali benim hoşuma gidiyor, Netflix gibi dijital medyanın. Ben şeye mecbur kalmaktan çok hoşlanmıyorum. İzlediğim bir dizi var, akşam 8’de ayarlayacağım da kendimi, oturup onun başında izleyeceğim. Benim çalıştığım dizilerin de bir kısmını sokakta konuştuğum insanlar youtube’dan izliyor. Aslında biz kendi zamanımızı kendi istediğimiz gibi kullanmaktan daha çok hoşlanmaya başladık. Televizyon bu konuda geri kaldı bence. Sinema bile seanslar koyuyor. Ama televizyon sana bir şeyi dayatıyor, işini gücünü ayarla gel izle gibi. Biraz o düzenden çıkıyoruz. Televizyon buna nasıl ayak uydurur bilemiyorum” diye konuştu.

Dizi sürelerine de değinen ve bunun bambaşka bir tartışma konusu olduğunu ifade eden oyuncu, 3-4 saat dizi yapmanın, hikaye anlatıcılığı açısından çok gerçekçi olmadığını ifade etti.

Televizyonda belirlenmiş olan saatte bir yapımı izlemenin kendisine gerçekçi gelmediğini anlatan Ulaş Tuna Astepe, “Herkesin evinde ücretsiz ulaşabileceği, izleyebileceği eğlence-bilgilenme aracı. Hala bir gücü var. Ama bu gücü internet atakları ile, internetin daha erişebilir olması ile televizyon yerini kısa vadede kaybedecek gibi geliyor” açıklamasını yaptı.

En son Sen Anlat Karadeniz dizisinde Tahir rolü ile büyük dikkat çeken oyuncu, büyük bir çıkış sergiledi ve geniş kitleler tarafından tanındı.

Videodan sohbeti izleyebilirsiniz.