Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın kazancı dudak uçuklattı!..

Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın kazancı dudak uçuklattı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Komedyenlik, senaristlik ve oyunculuğunun yanı sıra karikatürist de olan ve bir dönem Leman Dergisi’nde çizen ünlü komedyen Cem Yılmaz, çizimlerini satışa sundu. Oluşturduğu NFT’leri, OpenSea isimli bir platformda sergileyen Yılmaz’ın, 3 NFT’si satıldı.

Son aylarda NFT’ler giderek popülerleşirken, ünlü isimlerin de bu alana merakı artıyor. Cem Yılmaz da bu akıma ayak uydurdu.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın kazancı dudak uçuklattı!.. 7

Cem Yılmaz, çizimlerinden oluşan NFT (Non-fungible token) eserlerini açık artırma ile satışa sunmuştu. Ünlü komedyenin, 3 NFT’si alıcı buldu. Yılmaz’ın ‘000001KIZ’, isim eseri için 6 ethereum (yaklaşık 21 bin dolar), ‘CYHEAD000001 RED’ ve ‘CYHEAD000005 NAVY’ isimli diğer 2 çizimi için ise toplamda 1,03 ethereum (3 bin 500 dolar) ödendi.

Değiştirilemez para/çip’ anlamına gelen NFT, herhangi bir ürünün ‘dijital mülkiyet hakkı’ olarak adlandırılıyor. Herhangi bir heykel, ayakkabı veya kitabın NFT olarak karşılığı olabiliyor.

Yılmaz, eserlerini satın alan Okan Uçkun, Rıza Selçuk Saydam ve ‘Whisky Bath’ isimli kullanıcıya Twitter hesabı üzerinden teşekkür etti.

Cem Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada, NFT’lerini satın alan kişilere gösterilerinde 2 kişilik davetiye vereceğini duyurmuştu.