Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Usta Oyuncu Taner Barlas, rolü için öyle bir şey yaptı ki büyük cesaret örneği!

Usta Oyuncu Taner Barlas, rolü için öyle bir şey yaptı ki büyük cesaret örneği!

tarafından zk zk
Oyunculuğuyla her zaman büyük övgü sahibi olan Taner Barlas, yeni projesi için İstanbul gibi bir yerde herkesi şaşırtan bir cesaret örneği gösterdi.

‘Bücür’ adlı sinema filminde sokak köpekleriyle arkadaşlık eden evsiz bir adamı canlandıran oyuncu, rolüne parklarda yatarak hazırlandı.

Posta’nın haberine göre, Türk sinemasının ve tiyatrosunun duayen oyuncularından, yönetmenlerinden Taner Barlas, yeni bir filmle izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Usta oyuncu role girmek için sokaklarda yatıp kalkıyor.

Usta Oyuncu Taner Barlas, rolü için öyle bir şey yaptı ki büyük cesaret örneği! 8

PARKLARDA YATAN PROFESÖRÜ CANLANDIRIYOR
Taner Barlas’ın sokak köpekleriyle arkadaşlık eden, parklarda yatan ‘Profesör’ü canlandırdığı ‘Bücür’ü Levent Kırca’nın oğlu Umut Kırca yönetirken filmin başrollerinde Berat Efe Parlar, Seren Şirince, Seçkin Özdemir, Hamdi Kahraman, Ali Rıza Tanyeli, Durul Bazan, Ümit Erdim ve Dolunay Soysert yer alıyor.

Usta Oyuncu Taner Barlas, rolü için öyle bir şey yaptı ki büyük cesaret örneği! 9

TANER BARLAS KİMDİR?
Sinema-Tiyatro sanatçısı, yönetmen ve yazar Taner Barlas 1947’de Burdur’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve LCC Tiyatro Okulu mezunu olan sanatçı, ayrıca pandomim eğitimi aldı. Tiyatro ve pandomim eğitimini İngiltere’de ve Polonya’da geliştirdi.

Ulusal ve uluslararası çeşitli tiyatro ve pandomim festivallerine katıldı, oyunlar sergiledi. Çeşitli tiyatro ve pandomim oyunları yazdı, yönetti ve oynadı. 1984 yılında Taner Barlas Mim Tiyatro’yu kurdu. 5 yıl sanat yönetmenliğini yaptı.

JACKIE CHAN’İN FİLMİNDE DE ROL ALDI
Sinema oyunculuğuna 1986’da Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Asiye Nasıl Kurtulur’daki ‘Kerim’ karakteriyle başlayan Taner Barlas, 2001’de İstanbul’da çekilen Jackie Chan’in ‘Altın Yumruk İstanbul’da’ adlı sinema filminde de rol aldı.