Ana sayfa Dizi Arşivi Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Uyanış Büyük Selçuklu, Akli Film imzalı, yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı, senaryosu Serdar Özönalan ve Emre Konuk tarafından kaleme alınan tarih ve kurgu türündeki televizyon dizisi.

Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Melikşah’ın hayatını ele almaktadır. Çok iddialı isimlerin yer aldığı bir oyuncu kadrosu ile ekrana gelen dizi hem hikayesi hem aksesuarları hem dekorları hem mekanları hem de oyunculuk performansları ile çok başarılı oldu. En iyi Türk dizileri arasına kısa sürede katıldı. Hikayenin temposu hiç düşmedi ve oyuncular da çok başarılı bir işe imzalarını attılar. Dizinin reyting sonuçları da çok iyi geldi ve milyonlarca kişi bu dizinin hayranı oldu.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KÜNYE:

Kanal: TRT1
Yapımcı: Akli Film
Türü: Tarih- Kurgu
Yayın Tarihi: 28 Eylül 2020
Mekan: İstanbul
Süresi: 150 -160 dakika
Müzik: Gökhan Kırdar
Başrol: Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür
Oyuncular: Ali Gözüşirin, Osman Sonant, İlker Kızmaz, Bülent Alkış, Çiğdem Selışık Onat, Leyla Feray, Taner Turan, Volkan Keskin, Mehmet Bozdoğan, Ertuğrul Postoğlu, Erdem Akakçe, Aytek Şayan, Janbi Ceylan, Şifanur Gül, Pınar Töre, Egemen Yavuz, Buse Meral, İbrahim Balaban, Ünsal Özcan, Muhammed Emre Kaya, Beyzanur Mete, Volkan Uygun, Cemal Toktaş, İsmail Ege Şaşmaz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/UyanisSelcuklu
Instagram: https://www.instagram.com/uyanisbuyukselcuklu/
Facebook: https://www.facebook.com/uyanisbuyukselcuklu/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VSA02Moa1lg
Resmi internet sayfası: https://www.trt1.com.tr/diziler/uyanis-buyuk-selcuklu

TÜM HABERLER:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

GENEL İZLENİM:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisine dair her şey merak konusu. Selçuklu Devleti’nin dönemini ve siyasi olaylarını ekrana taşıyan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi gerek oyuncu kadrosu, gerek kostümleri, gerek tarihsel mekanları, gerekse de konusu ile bütün ilgiyi üstüne çekti. Senaryo çalışması 3 yıl süren Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi için 60 gün hazırlık süreci yaşanırken, çekimleri 8 gün sürdü ve Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi çekildi. Bu sahnede 100’ü atlı olmak üzere 400 yardımcı oyuncu yer aldı. Özellikle başroldeki oyuncular olmak üzere bütün oyunculara bir ay boyunca Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını düzenleyen Nomad Stunts ekibinin aksiyon yönetmeni tarafından özel olarak aksiyon, at binme ve kılıç eğitimleri verildi.

HİKAYESİ:

Uyanış: Büyük Selçuklu, aşkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı bir yolculuğu ekranlara taşıyor. Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu’yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.
Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.

Melikşah ve Sencer türlü tehlikeler ile mücadele ederken en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları, Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler olacaktır. Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiği güçle devlete hâkim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.

Selçukluyu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, devlete hâkim olmak isteyen Terken’in kurduğu tehlikeli entrikalar ve hepsinin ortasında amansız bir mücadeleye giren Sencer’in Turna ile yaşayacağı fırtınalı aşk da ekranlara taşınıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

KARAKTERLER:

Buğra Gülsoy (Sultan Melikşah) Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun hükümdarıdır.

Hatice Şendil (Terken Hatun) Melikşah’ın hırslı ve tutkulu eşi, kalbinin sahibi. Sonradan sarayın Başhatunu olacaktır.

Gürkan Uygun (Hasan Sabbah ) Saray’da elçilik vazifesinde bulunan bir Bâtınî casusu. Sonradan Başdaî olacaktır.

Ekin Koç (Ahmed Sencer) Melikşah’ın devleti uğruna kendisi dâhil herkesten gizlediği, Kıpçak hatunu Başulu’dan olma oğlu. Nizâmülmülk’ün elinde yetişmiş, devletin yiğitleri arasına katılmıştır. Keskin bir zekâsı, savaşçı bir ruhu vardır.

Leyla Lydia Tuğutlu (Elçin Hatun) Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın kızı. Asil, güzel ve savaşçı bir Türkmen kadınıdır. Selçuklu sarayında dengeleri değiştirebilecek cinsten bir zekâya ve cesarete sahiptir.

Sevda Erginci (Turna ) Şelemzar Emiri İlteber Bey’in kızı. Hünerli bir şifacıdır. Sencer ile destansı bir aşk yaşayacaktır.

Mehmet Özgür (Nizamülmülk ) Alp Arslan’ın ve Melikşah’ın veziri, devletin Hâcesi. Selçuklu’nun sırlarına vâkıf bir siyaset kurdu. Sencer’i yetiştiren ve sırrına vâkıf olan üç kişiden biridir.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

Ali Gözüşirin (Muhammed Tapar)
Osman Sonant (Andreas)
İlker Kızmaz (Arslantaş )
Bülent Alkış (Ömer Hayyam)
Çiğdem Selışık Onat (Seferiye Hatun)
Leyla Feray (Gevher Hatun)
Taner Turan (Emir İlteber)
Volkan Keskin (Bozkuş)
Mehmet Bozdoğan (Tâcülmülk)
Ertuğrul Postoğlu (Korkut Ata)
Erdem Akakçe (Behram)
Aytek Şayan (Rüstem)
Janbi Ceylan (Aydoğdu)
Şifanur Gül (Gülperi Hatun)
Pınar Töre (Başulu Hatun)
Egemen Yavuz (Kamaç)
Buse Meral (Mah Melek Hatun)
İbrahim Balaban (Balaban)
Ünsal Özcan (Ayas)
Muhammed Emre Kaya (Togan)
Beyzanur Mete (Burçak Hatun)
Volkan Uygun (Keşiş)
Cemal Toktaş (Gazzâlî)
İsmail Ege Şaşmaz (Faysal)

MEKANLAR:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin çekimleri için başlanan hazırlık süreci 13 ayda tamamlandı. Dizi için 7,500 m2 si kapalı olan platoda saray, medrese ve kervansaray kurulurken 50 bin metrekare açık platoda da ise Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi kurulan iki ayrı plato inşa edildi. Plato İstanbul Beykoz ve Riva’da bulunan ormanlık alana kuruldu.

Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

DİZİ İLK BÖLÜMÜYLE DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRDİ…

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi, Uluslararası TV dünyasının önemli mecrasında listeye giren tek Türk dizisi oldu. İlk bölümüyle zirveye oturan TRT 1’in iddialı yapımı, dünya çapındaki bütün format ve programların yer aldığı, yayıncılık sektörünün uluslararası alanda tanınan şirketlerinden ‘The Wit’in, Daily Hits bölümünde listeye girdi. Aralarında ABD’nin önemli kanallarındaki yeni yapımlarında yer aldığı 21 programlık listede yer alan Uyanış: Büyük Selçuklu, daha ilk bölümüyle dünya çapında da ses getirmeye başladı. Ciddiyetiyle bilinen, uluslararası düzeydeki üyelerine yeni format, yapım ve programlar hakkında raporlar sunan “The Wit” platformunun yönetim kadrosu da dikkat çekiyor. Platformun yöneticileri arasında Virginia Mouseler, Bertrand Villegas, Caroline Servy ve Olivier Levet yer alıyor.

JENERİK:

Güçlü hikayesi ve etkili oyunculuk performanslarının yanı sıra aksesuarlarından mekanlara kadar Selçuklu dönemini yansıtan görüntüleri ile izleyiciye her pazartesi akşamı görsel şölen yaşatan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin müzikleri ünlü müzisyen Gökhan Kırdar’a ait. Jenerik müziğindeki şarkı da kısa sürede izleyicinin beğenisini kazandı.

FRAGMANLAR:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinden ilk fragman TRT’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2020 yılının Eylül ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyiciye tam bir görsel şölen sunarken büyük beğeni topladı. Dizinin sonraki bölümleri öncesinde sıklıkla fragmanlar yayınlanarak bilgiler paylaşıldı.

İlk Tanıtım:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin 1.sezonu 28 Eylül 2020 Pazartesi günü başladı. Dizi her pazartesi saat 20.00’de TRT1 ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.
Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

KAMERA ARKASI:

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Özellikle oyuncuların kılıç eğitimi aldığı aksiyon ağırlıklı sahneler dikkat çekiyor.