Ana sayfa Dizi Haberleri Uysallar dizisinde öyle güzel hayat eleştirileri var ki, izlemeyen çok şey kaybeder!

Uysallar dizisinde öyle güzel hayat eleştirileri var ki, izlemeyen çok şey kaybeder!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yayınlanan ve 8 bölümlük mini dizi olarak çok başarılı bir çıkış yapan Uysallar dizisi, verdiği mesajlarla izleyicilerde büyük bir farkındalık oluşturdu.

Senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı ve yönetmenliğini de Onur Saylak’ın üstlendiği dizi, birbirinden etkili isimlerle dolu. Uğur Yücel, Haluk Bilginer, Songül Öden, Öner Erkan, Serkan Altunorak, İbrahim Selim gibi oyuncular başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

Dizinin her sahnesinde bir mesaj, bir hayatın gizli gerçeğini bulabilirsiniz. Sosyal medyaya yansıyan yorumlara bakıldığı zaman da birçok kişi kendisine göre dizide en etkilendiği sahneyi, sözü yazıyor. Hepsi de birbirinden farklı detaylara dikkat çekmiş olan bu izleyiciler, Uysallar dizisinin verdiği mesajların ne kadar doğru olduğunu ifade ediyor.

Uysallar dizisinde öyle güzel hayat eleştirileri var ki, izlemeyen çok şey kaybeder! 9

Avrupa’nın en büyük cezaevi inşaatının yapılacağı konusu bir övgü meselesi olarak öne çıkartılarak, güncel siyasete gönderme yapılan dizide, plazada çalışanların aslında bir hapis hayatı yaşadığı gerçeği gözler önüne seriliyor.

Sinemaya, tiyatroya, sahne sanatlarına ilgi gösteren kişilerin aynı zamanda bu tür yapımlarda en çok eleştirilen kitle olarak öne çıkartıldığı eleştirisi de dikkat çeken bir detay oldu.

Evde tüm kablolar gizlenince her şeyin iyi olduğu ve hiçbir sorun olmadığı yönündeki mesaj da birçok izleyici için çok anlamlıydı.

Uysallar dizisinde öyle güzel hayat eleştirileri var ki, izlemeyen çok şey kaybeder! 10

İnsanların içine düşürüldüğü tüketim çılgınlığı ve borçlanarak hayatlarını nasıl mahkumiyet haline getirdikleri de Uysallar dizisinde verilen mesajlardan birisi. Kredi ile ev ile araba almak ve yıllarını bu uğurdu harcamak… Dizinin verdiği önemli mesajlardan birisi de şu anda milyonlarca kişinin yaptığı ‘maaş alan kredi de alır’ denilerek girilen büyük borçlar ve altında ezilen hayatlar…

Uysallar dizisinde öyle güzel hayat eleştirileri var ki, izlemeyen çok şey kaybeder! 11

Siyasetçilerin sorumluluğu hep başkalarına yüklemesi, kadınların iş hayatında yaşadığı sorunlar, çevre ve trafik çilesinin artık katlanılamaz durumda olması gibi detaylar da diziden yansıyanlar arasındaydı.

Uysallar, o kadar etkili mesajlarla ve o kadar da güzel bir şekilde bunu ortaya koydu ki, Türk dizi film sektöründe kendisine özel bir yer edinmeyi daha şimdiden başardı.