Ana sayfa Dizi Haberleri Vay be Saniye sen neymişsin! Sen Anlat Karadeniz’de Saniye’nin büyük günahı ortaya çıktı!

Vay be Saniye sen neymişsin! Sen Anlat Karadeniz’de Saniye’nin büyük günahı ortaya çıktı!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe’nin baş rolünde oynadıkları Sen Anlat Karadeniz dizisinin 30. bölümünde Saniye’nin yıllardır sakladığı ve herkesi şoke eden sır, sonunda ortaya çıktı…

Meğer Saniye, kendi aşkı için iki insanın ölümüne neden olmuş!

Herkese nutuk atan, sürekli kınayan, çaresiz kendilerine sığınmış bir kadına evin içinde sürekli eziyet eden Saniye, geçmişinde hiç de temiz biri değilmiş!

Ne aşka ne çaresiz insanlara hiç saygısı olmayan Saniye’nin, kendi geçmişindeki sır ortaya çıkınca, ne tuhaftır ki elinden tutan da yine o hor gördüğü iki kadın oldu!

Saniye’nin sırrını bilen tek kişi, Fikret’ti. Ve ona geçmişte unuttuğu o günahı hatırlatmak istedi, belki vicdana gelir diye…

Yıllar önce, Tahir’in amcası Deli Tahir ve birlikte İstanbul’a kaçtığı sevgilisi Sakine’yi vuran Fikret.

Vay be Saniye sen neymişsin! Sen Anlat Karadeniz'de Saniye'nin büyük günahı ortaya çıktı! 8

Tahir’in adının amcasından geldiği daha önceki bölümlerde anlaşılmıştı. Deli Tahir’in, sevdalandığı kızı alıp kaçırdığı İstanbul’da peşlerine düşen ve Sakine’ye yanık Fikret, onları bulup vurmuştu.

Fikret, yıllar sonra geldiği Trabzon’da, yaptığı büyük hata nedeniyle kendini affedememiş ve hayata bambaşka bir yerden bakmaya başlamıştı. Her gün Sakine’nin mezarına gidip dua eden Fikret, Tahir’in mezarını ziyaret ettiğinde Saniye’yi de görmüştü orada. Saniye’nin kocası Hayati ile birlikte kardeşi Tahir’in mezarları da yanyanaydı.

Saniye pazarda alış veriş yaparken eline uzatılan bir kağıtta geçmişine dair sırla ilgili bir not görünce, notu getiren Fikret’in şoförünün ısrarıyla arabaya bindi.

Fikret, onu Sakine’nin mezarı başında bekliyordu. Saniye, neden oraya çağrıldığını anlamadı önce. Fikret, yıllar önce Sakine’nin babasına gidip kaçtığı yerin adresini verdiği günü hatırlattı. Deli Tahir ve Sakine’nin olduğu yeri ihbar eden kişi Sakine idi. Tam o anda Fikret de Sakine’nin babasının yanındaydı. O kağıdı alıp ve iki aşığın peşine düşmüştü.

Vay be Saniye sen neymişsin! Sen Anlat Karadeniz'de Saniye'nin büyük günahı ortaya çıktı! 9

Fikret, olayı çoktan çözmüştü. Aslında Sakine, Deli Tahir’e aşıktı. Ancak babası onu köyde Mehmet olarak seslenilen ama nüfustaki adı Hayati olan Deli Tahir’in abisine vermişti.

Deli Tahir’in Sakine’ye aşık olması ve onunla kaçması da Saniye’nin kıskançlık krizine girmesine neden olmuş ve onların adresini bir şekilde elde edip Sakine’nin babasına götürmüştü.

İkisinin de ölümüne neden olan kişiydi Saniye. Fikret, tüm bu gerçekleri bildiğini anlatıp, Saniye’yi geçmişindeki sırla tekrar buluşturdu.

Saniye, önce çok sarsıldı ve yaptıklarını hatırladı. Sonra da çocuklarının bu gerçeği duymasından korkup Fikret’e sordu. Fikret bir tokat daha attı ona sözleriyle: “Ben katilim, gammazcı olan sensin. Bu konuştuklarımız aramızda. Sen günahını unutmuşsun. Biri çıkar gelir, sana günahını hatırlatır. Belki bu olanlar sana sır tutmanın değerini öğretmiştir” diyerek uğurladı onu.

Saniye, yıllar sonra yaptıklarıyla yeniden yüzleşince büyük şok yaşadı. Çarşıda dolaşırken baygınlık geçirdi. O sırada birlikte çay içip sohbet eden Nazar ve Nefes onu gördü ve eve getirdi. O kadar zamandır kınadığı, hor gördüğü, istemediği bu iki kadının yüzüne bir an bakakaldı Saniye. Yine elinden tutan o hor gördükleri olmuştu.

Saniye, bu gerçekle yüzleştikten sonra sürekli olarak Nefes’e yaptığı baskıya devam edecek mi bilinmez ancak aklından ona karşı işlediği hataları da geçirmeye başlamıştı bile.

İşte o anlar ve gelen yorumlardan bazıları: