Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Usta oyuncu Metin Çekmez, tam da rol aldığı Adını Feriha Koydum TV’de yayınlanırken vefat etti!

Usta oyuncu Metin Çekmez, tam da rol aldığı Adını Feriha Koydum TV’de yayınlanırken vefat etti!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez, Aydın’da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Çekmez, tam da rol aldığı Adını Feriha Koydum dizisi ekranda yayındayken vefat etti.

1945 yılında İstanbul’da doğan sanatçı aslında gazetecilik okudu. 1962 yılında Hamlet oyunu ile tiyatroyla tanıştı. Alaylı olarak gelişimini sürdüren oyuncu 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda kadroya girdi. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Metin Çekmez’in kardeşi Dinçer Çekmez de tiyatro oyuncusuydu. 2008 yılında vefat eden oyuncu özellikle Kemal Sunal filmlerinde canlandırdığı Gardırop Fuat karakteriyle tanınıyordu.

Metin Çekmez bugüne kadar birçok dizi ve filmde rol aldı. Süper Baba, Binbir Gece, Kaderimin Yazıldığı Gün bunlardan bazılarıydı. Ancak hiç kuşkusuz en unutulmaz rolünü Adını Feriha Koydum’da canlandırmıştı.

Usta oyuncu Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından biri olan Adını Feriha Koydum’da Hazal Kaya’nın canlandırdığı Feriha’nın baskıcı ve sert babası Rıza Yılmaz karakterini canlandırdı. İşin acı yanı usta oyuncu tam da Adını Feriha Koydum’un tekrar bölümlerinin yayınlandığı esnada vefat etti.

Dizideki rol arkadaşı Hazal Kaya, Metin Çekmez’in vefatıyla çok üzüldü. Kaya üzüntüsünü Twitter’da yaptığı paylaşımla dile getirdi. Kaya paylaşımında “Çok üzgünüm, başımız sağ olsun” yazdı.

Usta oyuncu Metin Çekmez, tam da rol aldığı Adını Feriha Koydum TV'de yayınlanırken vefat etti! 9

76 yaşındaki usta oyuncu bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Fenalaşınca Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan sanatçı, durumunun kötüleşmesiyle sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Metin Çekmez’in cenazesinin, bugün Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi’nde toprağa verilecek.