Ana sayfa Dizi Arşivi Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Benim Adım Gültepe, D Productions yapımı, yönetmenliğini Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’un yaptığı, senaryosunu Vural Yaşaroğlu’nun kaleme aldığı dram türünde ki Türk televizyon dizisidir.

Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl, İlker Kızmaz, Ekin Koç, Tolga Sarıtaş’ın başrollerinde yer aldığı Benim Adım Gültepe dizisi Kanal D ekranında büyük bir iddia ile yayın hayatına başladı. Çok iyi bir oyuncu kadrosunun yer aldığı dizi ne yazık ki, beklentileri karşılayamadı ve düşük reytingleri nedeniyle de 8. bölümde final yaptı.

Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: D Productions
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 3 Eylül -3 Kasım 2014
Mekan: İzmir, İstanbul
Süresi: 120 dakika
Müzik: Uğur Akyürek
Başrol: Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl, İlker Kızmaz, Ekin Koç, Tolga Sarıtaş.
Oyuncular: Efe Ekercan, Burak Dakak, Evrim Alasya, Selen Öztürk, Hakan Karsak, Şafak Başkaya, Bige Önal, İlayda Alişan, Miray Akay, Rıza Sönmez, Numan Çakır, Oktay Daner, Metehan Erdem, Necmettin Çobanoğlu, Banu Ergin, İskender Altın, Olgun Toker, Ali Altuğ, Hülya Aksular, Mürtüz Yolcu, Şemsay Çankara.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/bnmadmgltepe
Instagram: https://www.instagram.com/benimadimgultepetv/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/benimadimgultepee
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCGrcu7Cd1AQ-RYU0iSDm0tQ
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/benimadimgultepe

GENEL İZLENİM:

Benim Adım Gültepe dizisinde, 1980’li yılların İzmir’inin Gültepe semtinde yaşayan dört yakın arkadaş; Seyfi, Gülali, Fevzi ve Murat’ın gözünden, Gültepe sokaklarında yaşanan dertler, aşklar, hayal kırıklıkları, ihanetler, saklanan gerçekler ve hayata tutunmanın büyük mücadelesi anlatılıyor. Dizinin ana kahramanlardan biri de bizzat Gültepe’nin kendisi bu sebeple, Gültepe’nin seslendirmesini de ünlü oyuncu Nejat İşler yaptı. 2014 yılında yayınlanan dizi, reytinglerde beklenen başarıyı gösteremediği iddiasıyla 8 bölüm yayınlandıktan sonra yayından kaldırıldı.

Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

HİKAYESİ:

Gültepe semti her sokağında ayrı bir hikaye, ayrı bir yaşam mücadelesi barındırıyor. Mahalledeki hayal kırıklıklarına, umut arayışlarına, karşılıksız sevdalara mahallede yaşayan Seyfi, Gülali, Fevzi ve Murat adındaki dört yakın arkadaşın gözünden tanıklık edeceğiz. Gülümser (Ayça Bingöl) bu dört çocuktan Gülali’nin annesidir. Kocası hapishaneye düşen Gülümser, her şeye rağmen ayakları üzerinde durmaya, oğluna sahip çıkmaya çalışmaktadır. Ancak semtin yakışıklı ve bıçkın minibüs şoförü Halil ile yasak ve gizli bir aşk yaşamaktan da kaçamayacaktır. Halil de Gülümser’e aşıktır. Eşref (Mete Horozoğlu) ise, mahallenin hem korkulan hem de saygı duyulan ağır abisidir.

Seyfi’nin asi tavırları okulda yine başına iş açmıştır. Aslında sorun eğitim değil, babasına, hatta hayata, yaşadığı semte olan öfkesidir. Okul müdürü ile başı derde giren Seyfi’nin imdadına son anda beklenmedik bir isim yetişir. Bu kişi okulun yeni öğretmeni Fuat Bey’dir. Fevzi, Seyfi’nin en yakın arkadaşıdır. Annesini erken yaşta kaybeden Fevzi, abisi Reşat ve babası Sadettin’le yaşamaktadır. Ancak babası Sadettin gizli saklı işler çevirmektedir. Fevzi’nin, babası hakkındaki gerçekleri öğrenmesi artık an melesidir. Kavga etmeyi bile bilmeyen Gülali’nin ise tek sıkıntısı babası Refik’in hapiste olmasıdır. Trikotaj atölyesinde çalışan annesi Gülümser, eşinin 40 yıl ceza almasıyla yapayalnız kalmıştır. Ancak hayata bağlılığını yitirmeyen genç kadın, mahallenin minibüs şoförü Halil ile yasak aşkın pençesine düşmüştür. Eşini, oğlu ile ziyarete gittiklerinde Gülümser’in soğuk tavırları, Refik’in gözünden kaçmaz ve karısını sorgular. Aklında ve kalbinde yasak aşkı olan Gülümser çok zor durumda kalır. Üstelik herkesden gizli yaşadığını sandığı aşkının da bir tanığı vardır artık. Mahallenin ağır abisi Eşref.

Mahallenin eskilerinden Suna, yıllar sonra baba ocağına dönme kararı alır. Ancak bu durum ortalığın fena karışmasına neden olur. Önce kardeşi Meziyet, Suna’nın eve geri gelmesine karşı çıkar. Ardından Suna’nın kızı Nazlı yaşadığı lüks çevreyi bırakıp Gültepe’ye gitmek istemez. Kardeşi Murat ise annesi ile beraber Gültepe’nin yokuşlarını tırmanmaya hazırdır. Murat yıllardır kolejde okuyan ve sokak kültürünü hiç bilmeyen biridir. Gültepe’ye taşınmalarıyla birlikte bambaşka bir hayata adım atacaktır.

Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Mete Horozoğlu (Eşref )

Ayça Bingöl (Gülümser )

İlker Kızmaz (Halil )

Ekin Koç (Seyfi )

Tolga Sarıtaş (Murat)

Efe Ekercan (Gülali )

Burak Dakak (Fevzi )

Evrim Alasya (Suna )

Selen Öztürk (Meziyet )

Hakan Karsak (Basri)

Şafak Başkaya (Fuat Hoca )

Bige Önal (Nazlı)

İlayda Alişan (Nurten)

Miray Akay (Gülten)

Rıza Sönmez (Cevat)

Numan Çakır (Refik)

Oktay Daner  (Dursun Dede)

Metehan Erdem (Salih)

Necmettin Çobanoğlu (Ziya Efendi)

Banu Ergin (Nezahat )

İskender Altın (Sadettin)

Olgun Toker (Reşat)

Ali Altuğ (Rahmi )

Hülya Aksular (Ayten)

Mürtüz Yolcu (Müdür Osman)

Şemsay Çankara   (Terzi Muazzez)

Nejat İşler ( Dış ses)

Benim Adım Gültepe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:

Benim Adım Gültepe dizisinin ilk üç bölümü İzmir’de çekildi. Dizinin devamının çekimleri ise İstanbul’da yapıldı. Yapım ekibi devam sahneleri için İstanbul’da 2 ay boyunca 100 mahalleyi inceledi.  İzmir-Gültepe’ye en uygun yer olarak Sarıyer’deki Kocataş Mahallesi’nde karar kılındı. 1980’lerde geçen dizi için yapım ekibi mahalleyi 34 yıl öncesine götürdü. Elektrik direğinden otobüs durağına telefon kulübesine kadar her şeyi değiştirdi. Gecekondular kiralandı

Mahalledeki 40 gecekondu ve 6 işyeri kiralandı. Bazı evlerin çatıları döküldü, teras haline getirildi. Kocataş Mahallesi’ni ihya eden yapım ekibi çevre sokaklara da el attı. Burada çekilecek bazı mekanları A’dan Z’ye onardı, döneme uygun yeniledi. Asfalt ve kaldırım taşlarını, binaların ön yüzünü değiştirdi.

JENERİK:

Benim Adım Gültepe dizisinin müzikleri Uğur Akyürek tarafından yapıldı. Dizinin hüzünlü jenerik müziği de izleyici tarafından çok sevildi.

Benim Adım Gültepe Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Benim Adım Gültepe dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2014 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Benim Adım Gültepe dizisi 3 Eylül 2014 tarihinde Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. Beklenen reytingi alamayan dizi 3 Kasım 2014’de yayınlanan 8. Bölümü ile yayından kaldırıldı.

Benim Adım Gültepe dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasındaki ‘Oynatma Listesi’nden veya Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz.

Tüm Bölümleri izlemek için tıklayınız…

https://www.kanald.com.tr/benimadimgultepe
https://www.youtube.com/channel/UCGrcu7Cd1AQ-RYU0iSDm0tQ/playlists

UNUTULMAZ SAHNELER

Benim Adım Gültepe dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Dizinin diğer tüm sahneleri ise Youtube resmi sayfasındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Tüm Sahneler:

Gülümser’in Zor Anları!

Fevzi’ye Acı Haber!

Aşkın Günahı Olmaz

Eşref, Bıçaklanıyor

Seyfi, İhanetin Tek Tanığı Oluyor

Refik, Gülümser’in Peşine Adam Takıyor!

Böyle Tesadüf Görülmedi!

Takoz, Kardeşini Kaybediyor