Ana sayfa Kim Kimdir? Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir?

tarafından ker_def

Milli Mücadele yıllarının en önemli konularına değinilen 6 bölümlük mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm, heyecan dolu bir yapım oldu. Başrollerini İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Rıza Kocaoğlu, Hilmi Cem İntepe, Melis Sezen, Ushan Çakır ile Altan Erkekli’nin paylaştığı, dizide kimin hangi karakteri canlandırdığı da merak konusu. Haberimizde bu detayları bulabileceksiniz.

İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki tarihsel süreci anlatacak dizi, Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyacak.

Dizideki karakterler ve detayları şöyle:

Mustafa Kemal (İlker Kızmaz)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 14

İlker Kızmaz’ın hayat vereceği Mustafa Kemal, Heyet-i Temsiliye Başkanı sıfatıyla milli mücadelenin önderi olacak. Kaybetmeye tahammülü olmayan ve özgürlüğüne düşkün Mustafa Kemal, Ankara’daki meclisin açılması için gereken tüm mücadeleyi yanındaki vatan sevdalıları ile gerçekleştirecek.

Topkapılı Mehmet (Birkan Sokullu)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 15

Birkan Sokullu’nun hayat vereceği Topkapılı Mehmet, eski tulumbacı ve kabadayı sıfatıyla işgale karşı direnişin önemli figürlerinden biri olarak zulmün karşısında duracak.

Galip (Hilmi Cem İntepe)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 16

Hilmi Cem İntepe’nin Dar-ül Fünun tarih bölümü öğrencisine hayat vereceği Galip, genç yaşının verdiği coşku ile işgale tepki göstererek doğru bildiğini sakınmayacak.

Nazan (Melis Sezen)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 17

Melis Sezen’in hayat vereceği Nazan karakteri de mücadelenin en çetin geçtiği koşullarda hayat dolu ve romantik özelliğiyle aşkını arayacak.

Halide Edip (Dolunay Soysert)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 18

Milli mücadelenin simge isimlerinden biri olan ve Dolunay Soysert tarafından canlandırılacak Halide Edip de kitleleri etkileme gücüne sahip özelliğiyle düşman kuvvetlerine karşı mücadelede ön saflarda yer alacak.

İhsan Pere (Rıza Kocaoğlu)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 19

Rıza Kocaoğlu’nun hayat vereceği İhsan Pere; zeki, vatansever ve korkusuz şekilde İstanbul Telgraf Merkezi’nin baş memuru olarak desteğini verecek.

Ali Fuat Paşa (Osman Sonant)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 20

Osman Sonant’ın hayat vereceği Ali Fuat Paşa, iyi bir asker ve diplomat olarak 20. Kolordu Kumandanı sıfatıyla milli mücadelenin en kritik görevlerinden birini üstlenecek.

Mehmet Akif (Mehmet Özgür)

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi karakterleri, kim kimdir? 21

Mehmet Özgür’ün hayat vereceği ve İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif de vatansever kişiliği ile mücadelenin simge figürlerinden biri olacak.