Ana sayfa Sosyal Medya Yakamoz S-245 yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi; Star diziyi kurtarabilir mi?

Yakamoz S-245 yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi; Star diziyi kurtarabilir mi?

tarafından sevda

Televizyongazetesi.com/Detay – Uzun süredir heyecanla beklenen Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci’nin başrolünde yer aldığı Netflix’in Yakamoz S-245 dizisi yayınlanır yayınlanmaz gündemin en üst sıralarına yerleşti.

Üç yıldır hiç bir yapımda rol almayan Kıvanç Tatlıtuğ’un bu özel yapımla geri dönüşü hayranlarını sevindirdi. Özge Özpirinçci ve Kıvanç Tatlıtuğ, dizideki partnerlikleriyle beğeni topladılar.

Diziyi beğenenler olduğu kadar eleştirenler de vardı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Ertan Saban dışındaki oyunculukları beğenmediğini yazdı.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de diziyi, “Şanlı donanmamız ile denizaltıcılığımızı, Türk deniz subayını ve astsubayını küçük düşürüyor” sözleriyle eleştirdi.

TV Eleşitirmeni Sina Koloğlu ise Yakamoz S-245 dizisinin nezdinde genel bir tartışmanın fitilini ateşledi. Koloğlu, Star diziyi kurtarır mı? şeklindeki soruyu gündeme getirdiği yazısında şu ifadelere yer verdi;

Yakamoz S-245 yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi; Star diziyi kurtarabilir mi? 8

“Çok sevdiğim bir yerli dizinin senaristi ile konuşuyordum. ‘Biz mesela aile için skandalı anlatabiliyoruz. Serüven başka bir ruh hali gerektiriyor. Bilim – kurgu da öyle. Bizim elimiz alışık değil. Birde dijital platformlarda aynı şeyi yapmaya başladı ”çok seviliyor oyuncu onun üzerine kuralım diziyi”diyorlar. Hikaye sonra gelir. Çok yanlış’ dedi.

Netflix’te ‘Yakamoz S-245’. Şahsen ben ‘star’lığının ötesinde, oyunculuğu, disiplini ve duruşu ile beğendiğim takdir ettiğim bir isim Kıvanç Tatlıtuğ. Netflix, senarist tanıdığımın söylediği mantık ile yapmış diziyi. Kıvanç varsa, dizi satar. Samimiyetim ile söylüyorum izlemekte zorlandım.

Yakamoz S-245 yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi; Star diziyi kurtarabilir mi? 9

Ve aynı hatayı bugün Disney Plus yapıyor. Bütün ‘ çok sevilen, çok tıklanan’ oyuncuları topladılar üstüne bir de Tarkan. Peki hikaye? ‘Canım star isimler bizde olduktan sonra hikaye bulunur’. Mantık bu. Tutacaklar olacak. Ama büyük bölümü, hüsran olacak buraya not düşüyorum.

Geriye oyuncu mu kalmayacak? Hayır, aslında bu bir şans olabilir. Mesela HBO dizilerinde yeni oyuncular ile tanışabiliriz sürpriz, isimler çıkar. Bu ülkede iyi oyuncu çok. Yeni ‘starlar’ yaratılır. Biz yeni hikaye yazabilecek miyiz, ona bakalım.”