Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisi uzun bir aradan sonra reytinglerde Kızılcık Şerbeti’ne üstünlük kurdu!

Yalı Çapkını dizisi uzun bir aradan sonra reytinglerde Kızılcık Şerbeti’ne üstünlük kurdu!

tarafından ker_def

Yalı Çapkını dizisi sezona iyi başlamış ve uzun süre tüm izleyici gruplarında çift haneli reytingler elde ederek birincilikleri kimseye bırakmamıştı. Ancak dizinin senaryosunda yaşanan sıkıntılar ve bu arada Kızılcık Şerbeti dizisinin de hikayesinde Nursema faktörü dengeleri değiştirdi.

Cuma rekabetinde Kızılcık Şerbeti dizisi Nursema karakterinin öne çıkan hikayesi ile büyük bir sıçrama yaparak AB ve ABC1 kategorilerinde uzunca bir süre birincilik elde etti. Ancak RTÜK tarafından verilen cezanın 2 hafta uygulanması ve sonrasında yeniden ekrana dönen Kızılcık Şerbeti, biraz izleyici ilgisinde yaşanan düşüşün sıkıntısını yaşadı.

Yalı Çapkını dizisi ise bu süreçte tüm kişiler kategorisinde birinciliği bırakmazken, AB ve ABC1 kategorilerinde ise rakibine çok yakın oranlar elde etti. Bu hafta ise ABC1 kategorisinde de yine Yalı Çapkını dizisinin öne geçtiğini görmekteyiz.

Yalı Çapkını 5 Mayıs akşamı yayınlanan 31. bölümü ile hem tüm kişiler hem de ABC1 gruplarında ilk sırada yer aldı. AB grubunu ise ikincilikle bitirdi.

Kızılcık Şerbeti dizisi ise sadece AB grubunda günü birinci bitirdi ve psikolojik üstünlüğünü de kaybetmiş oldu. Ceza konusunun diziye ciddi bir zarar verdiğini, izlenme oranlarında düşüş olduğunu ve artık hiçbir kategoride çift haneli reytingleri elde edemediğini ifade etmek gerekiyor.

Kızılcık Şerbeti tüm kişiler ve ABC1 gruplarında ise rakibinin ardından ikinci sırada yer alıyor.