Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisi yine senaryo engeline takıldı, yine Kızılcık Şerbeti durumdan istifade etti!

Yalı Çapkını dizisi yine senaryo engeline takıldı, yine Kızılcık Şerbeti durumdan istifade etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yalı Çapkını dizisi hayranlarının ikinci sezondan umutları çok fazlaydı ama bazı izleyicilere göre hikaye yeterince iyi bir şekilde ilerlemiyor. Cuma akşamları Kızılcık Şerbeti ile Yalı Çapkını arasındaki reyting yarışı da iyice kızıştı.

Geçen sezon da yine hikaye konusunda Kızılcık Şerbeti dizisi öne çıkmış ve AB ile ABC1 kategorilerinde dizinin çok iyi reytingler elde ederek birinciliği Yalı Çapkını’ndan aldığını görmüştük.

İkinci sezonda benzer bir durum yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan iki dizinin reyting sonuçlarında birbirlerine çok yakın oranlar elde edilmiş olsa da Yalı Çapkını sadece tüm kişiler kategorisinde birincilik elde edebildi. Kızılcık Şerbeti hem hikayesi hem de sosyal medyadaki etkili çıkışları ile reytinglerde AB ve ABC1 kategorilerinde birinci sırayı elde etti.

Oysa ki iki dizinin ikinci sezon başlangıcında Yalı Çapkını dizisi çok daha iyi oranlar elde ederek tüm reyting kategorilerinde birincilikleri kaptırmamıştı. Hikaye konusunda yaşanan eleştirilerin ardından Kızılcık Şerbeti’nin rakibini reytinglerde geçmeye başlaması dikkat çeken bir durum oldu.

Peki Yalı Çapkını dizisi hayranlarının itirazı ne? Sosyal medyada yer alan yorumlara bakıldığı zaman dizinin takipçileri, hikayedeki değişimi negatif olarak algılıyor. Yani ilk sezonda daha güçlü bir hikaye olduğu değerlendirmesini yapan izleyiciler, hikayedeki negatif değişimi fazlasıyla hissettiklerini belirten yorumlar paylaşıyor.

Karakterlerin durumu ve sahnelerdeki diyalogların yeterli olmadığı yorumlarını yapan izleyiciler, hikayenin ve karakterlerin bu kadar sert bir dönüşüm geçirmesinden memnun olmadıklarını belirtiyor.

Yalı Çapkını dizisinin hikaye noktasında bu eleştirileri aldığı bir ortamda Kızılcık Şerbeti’nin ikinci sezonda çok dengeli ve güzel ilerlediğini belirten izleyiciler, tercihlerini bu yapımdan yana kullanmaya başlayınca reytinglerde dengeler de değişmiş oldu.