Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını ile Kızılcık Şerbeti dizileri arasında reyting duvarı örüldü!

Yalı Çapkını ile Kızılcık Şerbeti dizileri arasında reyting duvarı örüldü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma rekabetinde Yalı Çapkını dizisi ile Kızılcık Şerbeti arasındaki büyük çekişme artık yok. Çünkü Star TV’nin sevilen dizisi Yalı Çapkını son haftalarda üstünlüğü net bir şekilde ele geçirmiş durumda. Bunu reyting sonuçlarından anlayabiliyoruz. Kızılcık Şerbeti dizisi için Nisan ayında yaşanan tartışmalar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen 5 bölüm yayın durdurma cezası ve ardından bunun 2 bölümde uygulanması ile reytinglerdeki denge de bir anda ortadan kayboldu.

Show TV’nin başarılı dizisi Kızılcık Şerbeti, sezon başından itibaren büyük bir çıkış yapan Yalı Çapkını dizisine adım adım yaklaştı. Nursema karakterinin oluşturduğu yoğun duygu ortamında da Kızılcık Şerbeti AB ve ABC1 gruplarında rakibini geçmeyi başardı. Hem de çift haneli reytinglere ulaşan Kızılcık Şerbeti, çok başarılı bir süreç geçirdiği bir noktada reyting darbesini RTÜK’ün aldığı kararlar ile yaşadı ve 2 bölüm yayınlanmaması sonrasında da Yalı Çapkını dizisi üstünlüğü bariz bir şekilde eline geçirdi.

Yalı Çapkını ile Kızılcık Şerbeti dizileri arasında reyting duvarı örüldü! 8

Kızılcık Şerbeti dizisi haftalardır çift haneli reytinglerde uzak bir şekilde yoluna devam ediyor. 27. bölümü de geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan dizi yine tüm izleyici gruplarında ikincilikler elde etti. Tabii ki bu da çok önemli bir başarı, ancak dizinin Mart ve Nisan aylarında gösterdiği üstün reyting performansının artık ortadan kaybolduğunu görebilirsiniz.

Sezona damga vuran Yalı Çapkını dizisiyle artık reytinglerde yarışmakta zorlanan Kızılcık Şerbeti, hikayesindeki değişimler nedeniyle de biraz izleyici ilgisini kaybetmiş gözüküyor. Özellikle Nursema karakterinin toplumsal karşılığının çok yüksek olması ile yükselen reytinglerin, bu karakterin duygu yoğunluğunun azalması ile birlikte düşüşe geçmesi de dikkat çekiyor.

Yalı Çapkını ile Kızılcık Şerbeti dizileri arasında reyting duvarı örüldü! 9

Sonuç olarak, Cuma rekabetinde Yalı Çapkını dizisi bir ara kaybettiği AB ve ABC1 gruplarındaki üstünlüğü yeniden eline aldı ve bu sezonun en başarılı dizisi olarak anılmaya devam ediyor.

Kızılcık Şerbeti ise artık ikinci sezonda hikayesinin gücüyle yeniden çift haneli reytinglere çıkabilir mi bilinmez ama, yine sadık bir izleyici grubunun desteği ile çok iyi reytingler alacağına da kesin gözüyle bakılıyor.