Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yargı dizisindeki Savcı Pars için Mehmet Yılmaz Ak bilinmeyen bir detayı açıkladı!

Yargı dizisindeki Savcı Pars için Mehmet Yılmaz Ak bilinmeyen bir detayı açıkladı!

tarafından ker_def

Kanal D ekranında bu sezonun en iyi çıkış yapan projelerinden olan Yargı dizisi, çok başarılı bir dönem sonunda izleyicilerine veda etti. Yaz arası veren dizinin sezon finalinde yaşananlar yeni sezon için de milyonlarca izleyicileri merakta bıraktı. Yargı dizisinde Pars karakteri ile öne çıkan Mehmet Yılmaz Ak için de çok verimli bir sezon geçti.

Savcı Pars karakteri izleyicilerden büyük ilgi görürken, oyuncu da bu karakterdeki performansı ile sürekli gündemde yer aldı. Milliyet Sanat’a konuşan Mehmet Yılmaz Ak, Pars karakterinin enerjisini ve ritminin babasından geldiğini söyledi.

Kötü karakterlerin de insani taraflarına odaklanan bir oyuncu olduğunu belirten Mehmet Yılmaz Ak, bugüne kadar birçok projede bulundu ama Yargı hepsinden başka bir heyecan dalgası yarattı. Proje seçiminde farklı ve kendisini zorlayacak rollere odaklanan oyuncu, Pars karakteri için şu bilgileri verdi:

“Okuduğumda gerçekten burada farklı bir şey olduğunu hissettim. Babamın da konuşma ritminde böyle keskin, yukarıdan, net şeyleri vardı. Mevzudan mevzuya geçerken bir garip hâlleri vardı babamın. Çok dürüst bir insandı babam ve dürüstlüğü yüzünden de hep sevilmezdi ama çok hassasiyeti olan da bir adamdı.”

Yargı dizisindeki Savcı Pars için Mehmet Yılmaz Ak bilinmeyen bir detayı açıkladı! 7

Pars karakterinin enerjisini ve ritmini eski bir polis olan babasından aldığını söyleyerek, karaktere bir kat daha anlam katan Mehmet Yılmaz Ak, rolün kendisi için ne kadar değerli olduğunu da ifade etmiş oldu.

1986 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Mehmet Yılmaz Ak, oyunculuk eğitimini Kadir Has Üniversitesi’nde aldı. Öğrenciyken Tiyatro Non adlı topluluğu kuran oyuncu iddialı diziler “İçerde”, “Çukur”, “Ramo”, “Hakan: Muhafız”, “Dudullu Postası”, “Fatma” gibi yapımlarda da etkili roller canlandırdı.