Ana sayfa Sosyal Medya Yargı’da şüpheler hiç akla gelmeyen bir kişi üzerine odaklandı! Senarist yine ters köşe mi yapacak?

Yargı’da şüpheler hiç akla gelmeyen bir kişi üzerine odaklandı! Senarist yine ters köşe mi yapacak?

tarafından sule sule
Yargı dizisinde Engin'i öldüren kadın kim

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dün akşam Yargı dizisinin 17. bölümü yayınlandı. Bölüm yine birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Tartışmanın asıl konusu tabii ki Engin’in katilinin kim olduğu. Ceylin’in hatırladıkları Komiser Eren’in çok ilginç bir ipucu yakalamasına neden oldu. Bu ipucu da okların, katil konusunda tüm izleyicileri ters köşeye yatıracak bir isme yönelmesine yol açtı.

Yargı’nın 15. bölümünde Ilgaz Ceylin’i olay mahalline götürmüş ve cinayetin işlendiği gece yaşananları hatırlamasını sağlamıştı. Ceylin’in hatırladıklarına göre katil bir kadındı ve saçları uçuşuyordu.

Ancak olay mahallinde ve Ceylin’in kıyafetinin üzerinde bulunan ayak izleri 43 numara olduğu için bir kadın değil erkeğe aitti. Tüm bu gelişmeler üzerine Eren Komiser katilin uzun saçlı bir erkek olduğu şüphesine yöneldi. Eren’in bu teorisi üzerine izleyicilerin şüphesi, dizideki tek uzun saçlı erkek olan polis Niyazi’ye yöneldi.

Yargı’da şüpheler hiç akla gelmeyen bir kişi üzerine odaklandı! Senarist yine ters köşe mi yapacak? 4

Kulağa saçma gelse de aslında bazı ayrıntılar düşünüldüğünde Niyazi’nin katil olması mantıklı bir tahmin olabilir. Dizinin sıkı izleyicilerinden biri olan ve her hafta hukukçu gözüyle yorumlarda bulunan Avukat Ergün Kazanır’ın yakaladığı ipuçları bu şüpheyi destekliyor.

Avukat Ergün Kazanır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarında katilin Niyazi olabileceğine yönelik şüphelerini şu ipuçlarıyla destekledi:

“Evvveeettt, şimdi gel gelelim Niyazi katil ne alaka? Hatırlarsanız evvelki bölümlerde İncinin katili aranırken, Yekta’nın evinde kan örnekleri alınmıştı, iki tüp alındı ve o tüplerden birisi tahmin edildiği üzere emniyet laboratuarında kayboldu, yani Yekta’nın emniyette bir elemanı olduğu çok net, bu eleman belki de Engin’in birçok kişi ile ilgili bildiklerini de ona aktaran kişiydi. Şimdi gel gelelim Cüneyt Neva ikilisinin şüphesine, Neva Cüneyte başındaki sıkıntıyı anlattı, Cüneyt de Yekta’nın yanında yetişen sıkıntılı bir tip, Neva’yı kurtarmak üzere Emniyette pis işlerini yapan Polis Niyaziyi tetikçi olarak tutup Şileye göndermiş olabilir, Engin’in nerede olacağını Cüneyt biliyordu, Engin’in katili görünce gülümsemesi de çok doğal, çünkü Engin de emniyetteki polisi tanıyordu. Laçin’in kıvranması ise yasak ilişkiden kaynaklanıyor olabilir. Senaryo nereye gider bilmiyorum ama emniyetin içerisinde suç işleyen biri olduğu çok net, katilin Niyazi olma ihtimali de çok yüksek, azmettirici ise Cüneyt olabilir, bir hareket ile hem sevdiği kadını kurtarmış olacaktı hem de en büyük rakibi Engin’den kurtulmuş olacaktı. Hocam bu kadar tahminden sonra senaryo böyle çıkmaz dediğinizi duyar gibiyim ama bunlar da benim tahminlerim, not olarak kalsın burada.”

Yargı’da şüpheler hiç akla gelmeyen bir kişi üzerine odaklandı! Senarist yine ters köşe mi yapacak? 5

Yargı’da şüpheler hiç akla gelmeyen bir kişi üzerine odaklandı! Senarist yine ters köşe mi yapacak? 6

Avukat Ergün Kazanır’ın teorileri oldukça mantıklı. Dolayısıyla senarist Sema Ergenekon’un yine izleyiciyi ters köşeye yatırması ve katilin hiç umulmadık bir isim çıkması mümkün olabilir.