Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisindeki en büyük gerçeği Şevval Sam çekinmeden söyledi!

Yasak Elma dizisindeki en büyük gerçeği Şevval Sam çekinmeden söyledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları izleyicilerle Fox TV ekranında buluşan Yasak Elma dizisi 3. sezonuyla birlikte daha çok absürd komedi özellikleri ortaya koymaya başladı. Bu durumda izleyiciler açısında diziye daha çok bağlanmaları sonucunu doğurdu.

Koronavirüs salgını öncesinde dizinin performansına dikkat ettiğimizde hep yükseliş grafiğinin olduğunu ve 3. sezonun diğer 2 sezondan daha çok beğenildiği görülmekteydi. Episode dergisine konuşan Ender karakterine hayat veren Şevval Sam, yapımı biraz da dikkatten kaçan bir yönünü anlattı.

Yasak Elma dizisinde kimileri Şahika’ya çok kızıyor, Yıldız’ın tarafında yer alıyor ama aslında Şevval Sam’a göre dizide tüm karakterler aslında mutsuz. Yani mutlu bir karakter olma ihtimali de yok.. Peki Sam neden böyle düşünüyor.

Oyuncu röportajında Yasak Elma hayranlarının akıllarından çıkarmaması gereken şu detaylara dikkat çekti:

“Hayatta da öyledir; mutlak iyi-mutlak kötü diye bir şey yoktur. Kimi insan, yaşadıklarını iyi bir şeylere dönüştürür, ders alır; kimi hırslanır ve intikam peşinde koşar. İnsanın olgunlaşma sürecine ne kadar katkı sağladığıyla, ne karar verdiğiyle ya da farkındalıklarla doğru orantılı bu. Bizim dizinin en çok ismini seviyorum.

Çünkü “yasak elma” bütün inanç sistemlerinde insanın, nefsinin tuzağına nasıl düştüğünü anlatan bir metafordur. İnsan, yasak elmayı yer ve cennetten kovulur. Burada da bütün karakterler ve karakterlerin davranış paternlerine, olaylarına, tepkilerine ya da hedeflerine baktığınızda hep insanın zaaflarını görüyoruz; almak, yok etmek, güç, para, güzellikler, entrikalar, yalanlar, arkadan iş çevirmeler, sahtekârlıklar, bunların hepsi insanın nefsinin kurduğu tuzaklar.

Dizideki her karakter aslında o yasak elmayı yemiş ve cennetten kovulmuş, yani insan olma yolundan, o tekamül sürecinden çıkmış karakterler ve o karakterleri anlatan bir dizi; bu yüzden de adı Yasak Elma. Çok sembolik. Bence dizide mutlu karakter yok. Hep yalan bir dünyada kısa süreli nefis tatminleri ve sabun köpüğü gibi kaybolan mutluluklarıyla asla tatmin olamayacak ruhların hikâyesi Yasak Elma.”