Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisine bomba düştü, haksızlık karşılıksız kalmadı!

Yasak Elma dizisine bomba düştü, haksızlık karşılıksız kalmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları izleyicilerle buluşmaya devam eden Fox TV’nin Yasak Elma dizisinde hikayede yaşanan gelişmeler izleyicileri fazlasıyla rahatsız etmeye başladı. Dizinin reytinglerinin düşmeye başlamasında da bu durumun neden olduğu düşüncesi hakim…

Özellikle sosyal medya platformlarında dizi hayranları bir süredir senaryoya yönelik eleştirilerini sıralıyordu. Aslında Yasak Elma gibi artık dramdan çıkıp absürt komediye doğru yönelen bir yapımın senaryosunu eleştiriyor olma durumu bile garip ama, izleyiciler yine de bir konuya çok kızdı.

Eda Ece’nin canlandırdığı ve birçok kişinin de çoğu sahnesini gülerek izlediği Yıldız karakterinin bir türlü erkeklerden yana yüzünün gülmemesi ve karşısına aşk konusunda olumsuzlar çıkması durumundan izleyiciler fazlasıyla sıkıldı. En son Berk Oktay’ın canlandırdığı Çağatay karakterinin getirildiği nokta, senaryoya isyanın da nedeni oldu. Nilperi Şahinkaya’nın canlandırdığı Cansu karakteri ile bir sabah ansızın yatakta yakalanan Çağatay, Yıldız karakterini seven izleyicileri fazlasıyla kızdırdı.

Sosyal medyaya yansıyan bu itiraz dalgası ve senaryoya yönelik ciddi eleştiriler, gazete sayfalarına da taştı… Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, konuyu köşe yazısında değerlendirdi ve ev halkının bile artık Yıldız’a gösterilen muameleden rahatsızlık duyduğunu, senaryo bile olsa artık katlanamadıklarını ve diziyi de izlemek istemediklerini yazdı.

Yasak Elma dizisine bomba düştü, haksızlık karşılıksız kalmadı! 7

Sina Koloğlu,yazısında evdeki isyanı şu sözlerle aktardı:

“Yasak Elma’ ev ahalisi tarafından protesto edildi. ‘Bundan böyle izlemeyeceğiz’ durumuna geldi. Ben yumuşatmaya çalışıyorum ama, bu konuda pek kararlı görünüyorlar. Ne oldu peki? Yıldız’a haksızlık yapıldığını düşünüyorlar. Sonuçta bu bir dizi ve o karakterler kendi başlarına karar vermiyor. Yönlendiren senaryo…

Senaryonun tam mutlu olacakken Yıldız’a engel koymasına tahammül edemedi ev ahalisi. “Kızcağız ilk defa değer gördü, birini sevdi, ama mutlu olsun istemiyorlar” dediler. Bir de Ender ve Şahika ikilisine de gıcık kapmış durumdalar.

Senaryo bu durumlara dikkat etmeli. Yıldız’ın durumunda bir iyileştirme yapmakta fayda var. Bizim ev ahalisinin görüşüne acaba dizinin izleyenleri de katılır mı?”