Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisini izlerken, kostümler artık gözünüze daha çok batacak!

Yasak Elma dizisini izlerken, kostümler artık gözünüze daha çok batacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yasak Elma dizisinin stilisti Aybüke Özmantar, Kamera Arkası programına açıklamalarda bulundu. Dizide kadın oyuncuların kostümleri üzerine açıklamalarda bulunan Özmantar, hangi detaylara dikkat ettiklerini anlattı.

Oyuncuların kostümlerin içinde kendilerini rahat hissetmelerini arzu ettiklerini belirten stilist, “O kostümü taşıyabiliyor mu, o duyguyu verebilecek mi o kostümle, öncelikler bunlar oluyor” diye konuştu.

Her oyuncunun renklerinin farklı farklı olduğunu anlatan Aybüke Özmantar, seçim yaparken renklerin tonlarına göre oyuncuları ayrıştırdıklarını ifade etti. Mesela kırmızının koyu tonunu Ender’e, açık tonunu Yıldız’a veya daha iddialı, parlak bir kırmızı ise mutlaka Şahika’ya giydirdiklerini anlattı.

Senaryo ile kostüm arasında bir paralellik bulunduğunun altını da çizen stilist, o sahneye uygun şekilde oyuncunun duygu durumunu ortaya çıkaracak tasarımlar tercih edildiğini ifade etti.

Yasak Elma dizisini izlerken, kostümler artık gözünüze daha çok batacak! 8

Aybüke Özmantar, kostüm tercihleri konusunda şöyle konuştu: “Senaryoda oyuncunun duygu durumunu ortaya çıkartacak tasarımlar tercih ediyoruz. Oyuncunun proporsiyonu için, bunlar önceliğimiz oluyor. Sonrasında döküm yapılıp, oyuncuyu provaya alıyoruz. Sahne öncesi oyuncuyu kostüme alıp, o bölümün tüm kostümlerini tek tek deniyoruz. Tabii, öncesine sonrasına bakarak. Sahneye iddialı bir giriş yapacaksa mutlaka omuzuna bir şey veriyoruz ya da onu destekleyecek bir aksesuar kullanıyoruz. Gerçekten sahneyi ortaya çıkartacak bir kostüm tercih ediyoruz.”

Yasak Elma dizisini izlerken, kostümler artık gözünüze daha çok batacak! 9

İnsanların kendilerini iyi hissettikleri ve kendileri gibi olabildikleri kostümleri tercih etmenin önemine işaret eden Yasak Elma’nın stilisti, şık giyinmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ise şu sözlerle anlattı:

“İnsanın kendini içinde rahat hissettiği kıyafeti giymesi önemli. Onun dışında çok basic bir jean ile, çok basic bir tişörtü de çok kişi üzerine ceket alarak şıklaştırabilirsiniz.”

Görüntüleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: