Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma düşüyor, Maraşlı yükseliyor! Uyanış Büyük Selçuklu ders veriyor, Çukur şov yapıyor!

Yasak Elma düşüyor, Maraşlı yükseliyor! Uyanış Büyük Selçuklu ders veriyor, Çukur şov yapıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları reyting yarışında dikkat çeken değişimler yaşanıyor. Her şeyden önce atv’de ekrana gelmekte olan Maraşlı dizisinin 3. bölümü de yükselişi getirdi. Burak Deniz ve Alina Boz ikilisinin başarılı performanslarıyla, hikayesiyle göz dolduran Maraşlı dizisinin her geçen hafta daha da iyi bir noktaya gelmesi dikkatleri çekiyor.

Dün akşam yayınlanan diziler arasında önemli işaretler var. Tuba Büyüküstün’ün katılmasının Sefirin Kızı dizisine sınırlı bir etkisi olurken, ortaya konulan şovun karşılığının reyting olarak dönmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Sefirin Kızı, yine pazartesi akşamlarının en çok izlenen 5. dizisi olmaktan kurtulamadı.

Yasak Elma ile Maraşlı dizisi arasında ise bir denge oluştu. Maraşlı yükseldikçe, Yasak Elma düşüyor… Dün akşam da atv dizisinin yükselişini sürdürdüğünü ama Yasak Elma’nın da düşmeye devam ettiğini görebilirsiniz. Total ve AB gruplarında artık Maraşlı Yasak Elma’yı geride bıraktı. ABC1 de ise hala Yasak Elma daha iyi noktada bulunuyor. Maraşlı dizisinin AB grubunda Uyanış Büyük Selçuklu’dan sonra ikincilik elde etmesi de çok önemli bir gelişme oldu.

Maraşlı totalda 7’li oranlara çıkarken, Yasak Elma ise tüm kategorilerde 6’lı oranlara razı geldi. Maraşlı, AB ve ABC1’de ise 6’lı oranlarda bulunuyor. Sonuç olarak bu iki dizi arasında izleyici geçişgenliği yaşandığına dair emareler de var.

Pazartesi akşamının zirvesinde yine 9-11 arası reyting oranları elde ederek müthiş performansını sürdüren bir Uyanış Büyük Selçuklu dizisi görüyoruz. TRT1 yapımı başladığı günden bugüne kadar hiç tempoyu düşürmedi ve reytingleri de belirli bir noktada sabit kaldı. Tüm gruplarda çok yüksek oranlar tutturan dizi, yine birinciliklerin de sahibi oldu.

Çukur dizisi ise 113. bölümü ile ekrandaydı ve total ile ABC1 gruplarında günü ikinci sırada tamamlama başarısı gösterdi. AB’de ise dizinin 5. sırada yer aldığını hatırlatalım. Çukur adına çok iyi bir hafta daha geride kalmış oldu. Dizi 125. bölüm itibari ile final yapacak.

İşte 25 Ocak Pazartesi günü reytinglerde ilk 10 program listesi:

Yasak Elma düşüyor, Maraşlı yükseliyor! Uyanış Büyük Selçuklu ders veriyor, Çukur şov yapıyor! 3