Ana sayfa Dizi Haberleri O kadar entrika, yeni karakterler derken Yasak Elma patinaj yapıyor!

O kadar entrika, yeni karakterler derken Yasak Elma patinaj yapıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yasak Elma dizisinin son haftalarda bir düşüş trendi içine girdiğine yönelik işaretler var. Hem hikaye noktasında bu düşüş hissediliyor hem de reytingler izleyici ilgisinin azalmaya başladığına işaret ediyor.. Aslında dizinin 4. sezonu başladığında bir süre reytingler düşük gelince yapım tarafından önemli adımlar atılmıştı.

85. bölüm itibari ile 5 karakterin ayrılması ve yeni bir döneme başlanması dikkat çekmişti. Erdal Özyağcılar, Berk Oktay ve Gülenay Kalkan’ın katıldığı dizinin yenilenen kadrosu ve hikayenin de farklılaşmaya başlaması izleyicilerin çok ilgisini çekti ve bir süre reytingler zirve yaptı. Ancak sonrasında yeniden bir düşüş başladı.

Yasak Elma dizisindeki absürtlükler artık izleyici tarafından komedi unsuru olarak görüldüğü için ne yapılırsa yapılsın kabul görüyordu. Fakat son haftalarda hikayede bir çırpınış gözlemleniyor. Savrulan bir Yasak Elma olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu savrulmayı dengelemek için de yeni karakterler ve yeni adımlar atılıyor.

Mesela Şahika ile Ender işbirliği öne çıkarken, Yıldız tek başına bir de onlarla mücadele etmeye çalışıyor. Çağatay ve Yıldız aşkı ise sorunlu başladı ve pek de izleyicinin ilgisini çekmiş değil… Ayrıca Nilperi Şahinkaya Cansu karakteri ile yapıma katıldı. Ardından da Çiğdem Sakarya’nın Nurgül karakteriyle hikayeye giriş yaptığını gördük.

O kadar entrika, yeni karakterler derken Yasak Elma patinaj yapıyor! 7

Yeni karakterler ile hikaye de heyecan unsuru artırılmaya çalışıldı. Ancak bunun artık izleyici tarafında o kadar da büyük etkisinin olmadığı dün akşam yayınlanan 95.bölümün reytingleri ile ortaya çıktı.

Tüm kategorilerde dizinin artık belirli bir noktadan öteye gidemediği ve düşme eğilimi sergilediği söylenebilir. 6’lı reyting seviyelerinde bulunan dün akşamki reytingler de yapılan onca hamlenin artık çok fazla bir karşılığının olmadığını anlatıyor.

2020-2021 sezonunda bir ara 9’lu reytinglere kadar çıkan dizi, ağır ağır da olsa güç kaybediyor ve ekibin tüm çabalarına karşın bu kan kaybını durdurmak mümkün olmayabilir.

Yasak Elma’yı bu noktaya getiren detay ise atv’deki Maraşlı dizisi. Benzer izleyici gruplarına hitap eden iki yapım arasında geçişgenlik gözlemleniyor. Yani Yasak Elma’dan artık sıkılmakta olan izleyici Maraşlı dizisine takılıyor. Bu da atv’nin dizisini yükseltirken, Yasak Elma ise düşüş yaşıyor.