Ana sayfa Kadın Haberleri Yasak Elma’nın Ender’i içeriksiz şöhretler ve like hesapları gibi!

Yasak Elma’nın Ender’i içeriksiz şöhretler ve like hesapları gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yasak Elma 3. sezonu ile öyle büyük başarı elde etti ki, dizinin bu noktaya gelebileceğini kimse tahmin etmiyordu. 2. sezonun ardından bambaşka bir yapıya bürünen dizi 3. sezona absürtlükler katıp bir de kendi kendisi ile dalga geçer bir moda ulaşınca izleyiciler de artık diziyi bir dram olarak değil de bir eğlence modunda izlemeye başladı.

Eda Ece’nin Yıldız olarak sergilediği müthiş performans da bu yükseliş haline büyük katkı yaptı.Dizide Ender olarak izlediğimiz Şevval Sam, Episode dergisinin sorularını yanıtladı ve Yasak Elma hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Ender’in hikayesini kendi bakış açısından anlatan Şevval Sam, günümüzün içi boş ünlülerinden farkı olmayan karakter için “içeriksiz şöhret, like hesapları” diyerek aynısının aslında bu karakter ile özdeşleştiğine vurgu yaptı.

Yasak Elma'nın Ender'i içeriksiz şöhretler ve like hesapları gibi! 8

Ender’i haksız bulmayan ŞevvalSam, “Yöntem olarak desteklenecek yöntemler de değil” diyerek da bu karakterin hatalı noktasını göstermiş oldu.

Şevval Sam’ın canlandırdığı karakter ile ilgili çarpıcı ifadelerini aşağıda bulabilirsiniz:

“Ender; taciz, aşağılanma, hor görülme, fakirlik, terk edilme, haksızlığa uğrama, şiddet, dışlanma, suçluluk duygusu gibi hayatın bütün o sert ve karanlık süreçlerinden geçmiş ve bu kaygan zemin üzerine yapılanmış bir kadın. Dolayısıyla mücadeleci ruhu onu buralara bir daha düşmemek üzere motive ediyor.

Onun tüm motivasyonu, yaşadıklarından çektiği acıyı bir daha yaşamamak ve oradan yırtmak aslında. Elindekileri de kaybetmeden… Bugün bunun çok örneğini görüyoruz. İçeriksiz şöhret, like hesapları… Nereden yakalarız, tribüne nasıl oynanır, nasıl şöhret olunur gibi hedefler de aslında insanların bu yırtma çabalarından kaynaklanıyor. Yani eğilimler de değişmiş durumda. Bundan yüz yıl önce insanlar sanatını aktarabilmek için belki yıllarca emek veriyorlardı.

Yasak Elma'nın Ender'i içeriksiz şöhretler ve like hesapları gibi! 9

O yüzden bir ayakkabıyı beş nesil giyiyordu, tamire gidiyordu, onun en iyisi ve en sağlamı alınıyordu, onun sağlam bir ustası oluyordu. Günümüzdeyse bütün ticari alanlardaki konfeksiyon, Çin malı hemen tüketilen ürünler, bilgisayarların, telefonların ömrü… Toplumun yapısıyla sisteme evrilen, sisteme evrilmesiyle topluma yansıyan bir kısırdöngü aslında.

Ender bu anlamda ıstırabı yaşamış, bir fırsat bulup kurtulmuş, yükselmiş ve kendini sağlama aldığını düşünürken bir anda her şeyini kaybedip bir daha kaybetmemek üzere gücünü tekrar eline alma hedefine kilitlenmiş, mücadeleci bir kadın. Haksız mı? Aslında belki de çok haksız değil ama yöntem olarak desteklenecek yöntemler de değil yaptıkları.”