Ana sayfa Dizi Haberleri Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz’de bir dizi tuhaflık!

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz’de bir dizi tuhaflık!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi-Detay
Çarşamba akşamı 33. bölümü yayınlanan Atv’nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz’deki bazı sahneler izleyenlere pek de inandırıcı gelmedi!

Bir önceki bölümde Nefes’in evden gitmesinden sonra duygusal olarak çöken Tahir, tekneye binip denize açılmıştı.

Bir süre sonra çıkan fırtınada teknesinin uzak bir yerde karaya oturmasından sonra, herkes onu aramaya başladı.

Nefes de İdris’in kullandığı tekne ile denize açıldı. Bir süre aradıktan sonra bulamayınca İdris, Nefes’in ısrarlarına karşın geri döndü.

İdris tekneyi bağladıktan sonra arabadan telefonunu almaya giderken Nefes bir anda teknenin iplerini çözüp motoru çalıştırdı ve kırk yıllık usta gibi tekneyi kullanmaya başladı.

İşte bu sahnelerde izleyici Nefes’in daha önceden tekne kullanmayı bilip bilmediğini sordu önce. Ancak Tahir’i bulduğunda Nefes, bilmediğini herkese itiraf etti.

Nasıl olduğunu anlamadan bir anda karar verdiğini ve tekneyi çalıştırıp Tahir’i aramaya çıktığını söyledi.

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz'de bir dizi tuhaflık! 11

Öyle ki Tahir’i bulduğunda tekne onun olduğu yere yaklaşırken nasıl durduracağını bile bilmiyordu. Tahir’e sordu bağırarak o da bir kolu çekmesini söyledi. Tahir bile sordu “Sen nasıl kullandın bu tekneyi?” diye sordu. Nefes de “Bilmiyorum” diyerek yanıtını verdi. Ne kadar tatmin olduk, tartışılır!

Hayatında hiç tekne kullanmamış birisi, can havliyle de olsa tekne kullanabilir mi? Bu işte bir gariplik yok mu? Hadi tekneyi çalıştırdı, uzun süre denizin ortasında rota bile bilmeden, kaybolmadan gitmez mi? Üstelik herkesin köşe bucak aradığı adamı eliyle koymuş gibi bulabilir mi?

“Hadi hepsine tesadüf, olmuş işte, belki” diyelim.

Bir başka ilginç durum da ateş meselesinde yaşandı. Tahir, fırtınada savrulup baygın yatarken rüyasında Nefes’i görmüştü. Nefes, ona bir kibrit verip ateş yakmasını ve onu bu sayede bulacağını söylüyordu.

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz'de bir dizi tuhaflık! 12

Tahir, teknede kibrit buldu, etraftan topladığı denizin savurduğu odunları toplayıp yakmaya çalıştı. Kutudan 3 kibrit çıktı, ilk ikisiyle yakamadı, üçüncüsüyle yakmayı başarmış olacak ki onu sonradan ateşin yanında otururken gördük. Kağıt bile olmadan yaş odunu bir kibritle nasıl tutuşturdu, o da bir başka soru işareti!

Bir başka ilginç durum da o kadar küçük ateşi ve üstelik çok uzaktan ve de gündüz gözüyle Nefes nasıl görebildi?

Nereden bakılsa anlaşılamayan, elle tutulamayan bu gelişmeler izleyicinin de dikkatini çekti.

Hikayenin içinde bu sahnelere çok da takılmamaya çalışsa da izleyici, pek ikna edici sahneler olmadığı yorumlardan da anlaşılıyor.

Yine de Sen Anlat Karadeniz’in müdavimleri, Nefes ve Tahir’in kavuşmalarına kilitlendiği için bu hataları da görmezden gelmeyi ve gülümseyerek geçiştirmeyi tercih ettiler çoğunlukla.

İşte o sahne ve gelen yorumlardan bazıları:

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz'de bir dizi tuhaflık! 13

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz'de bir dizi tuhaflık! 14

Yemedik ama yedik gibi yapalım! Sen Anlat Karadeniz'de bir dizi tuhaflık! 15