Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz bugün 16 Ocak Çarşamba günü neler oldu? Yorumlarıyla dikkat çeken Sefer Onursal kimdir?

Yemekteyiz bugün 16 Ocak Çarşamba günü neler oldu? Yorumlarıyla dikkat çeken Sefer Onursal kimdir?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay

Onur Büyüktopçu’nun sunduğu tv8’de ekrana gelen Yemekteyiz programının 3. gününde Sefer Onursal’ın evine misafir olundu.

Yeni haftanın ilk gününde Yeliz Hanım yarışmış ama tüm iddiasına karşın yemeleri pek çok eleştiri almıştı.

2. gününde ise Ayşegül Kılıç yarışmış ancak henüz 1 yıldır yemek yapmaya başladığını söyleyen yarışmacının yemekleri pek beğenilmemişti.

Bugünün yarışmacısı Sefer Onursal ise yemek sektöründen gelen bir isim. Pek çok farklı restaurantta işletmecilik yapan Onursal, tanınmış şeflerle çalıştığını, işin mutfağından geldiğini, profesyonel olarak sektörde uzun yıllar pek çok yemek tattığını ve ustalara da zaman zaman kendi yaptığı yemekleri yedirdiğini söylüyor.

Kendi restaurantını açma düşüncesi olan Sefer Bey, Yemekteyiz yarışmasında yemeklere yaptığı yorumlarla da dikkat çekti. Genelde restaurant kültüründeki yemek sunumu, içeriği gibi konularda bilgiler veren Sefer Onursal’ın mutfakta başarılı olup olmayacağı merak konusuydu.

Yemekteyiz bugün 16 Ocak Çarşamba günü neler oldu? Yorumlarıyla dikkat çeken Sefer Onursal kimdir? 7

Sefer Onursal, profesyonel hayattaki pek çok konuyu masaya taşıyarak bir öğretmen edasında bilgiler veren iddialı bir isim olarak, yemekleriyle büyük eleştiri aldı. Beklentinin yüksek olduğu yarışmacı, ilk gün yarışmacısı Yeliz Hanım’ın ısrarlı eleştirileriyle karşılaştı.

Sefer Bey’in kabak çorbası, tüm yarışmacılar tarafından tam puan aldı. Kadınbudu köfte ise sürekli ara sıcağın gramajından bahseden ve profesyonel hayatta 80-110 gram arasında olması gerektiğini söyleyen Sefer Bey’in köftesi 60 gram geldi.

İlk gün yarışmacısı Yeliz Hanım, masaya getirdiği hassas terazi ile kadınbudu köfteyi tarttı. “Bir yemeğin gramajını ölçmediğimiz kalmıştı” diyerek Onur Büyüktopçu durumu eleştirdi.

Sefer Bey’in Kadınbudu köftesi Sibel, Meryem ve Yeliz Hanım tarafından beğenilmedi. Ayşegül Hanım ve Onur Bey ise beğendi.

Ana yemek olan tavuklu pilav ise çok basit ve lezzetsiz olarak nitelendirildi.

Keşkül tatlısı tüm yarışmacılar tarafından beğenildi.

Puanlama ise şöyle oldu?

Meryem Hanım 2, Sibel Hanım 2, Yeliz Hanım 2 ve Ayşegül Hanım da Sefer Bey’in yemeklerini çok beğendiğini, çok kibar ve misafirperver bulduğunu, eleştirilerin haksız olduğunu söyleyerek 10 puan verdi.

DİĞER YARIŞMACILAR KİMLER?

4. gün yarışmacısı Meryem Dündar. 54 yaşındaki yarışmacı Kahramanmaraşlı. Ev hanımı, daha önce bir hastanede çalışmış. 3 çocuk annesi olan Meryem Hanım, boş zamanlarında resim, dikiş, nakış kursuna gidiyor.

5. gün yarışmacısı Sibel Kırlı. 43 yaşındaki Kırlı, 2 çocuk annesi bir ev hanımı. Hayatında hiç çalışmamış. Kendisini anlatırken tam bir alışveriş tutkunu olduğunu, rakamlara takıntılı ve inatçı olduğunu belirtiyor. Yemek konusunda da son derece iddialı olduğunu söyleyen bir kişi.