Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni Hayat dizisiyle ilgili kafa karışıklığı son buldu!

Yeni Hayat dizisiyle ilgili kafa karışıklığı son buldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yeni Hayat dizisinin bir Bodyguad hikayesi olması önce aynı isimli ünlü filmi akla getirdi. Sonrasında ise Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu tarafından bu projenin BBC’de yayınlanan Bodyguard dizisinin Türk uyarlaması olarak yansıtıldı.

Serkan Çayoğlu, Melisa Aslı Pamuk, Nilperi Şahinkaya ve Tayanç Ayaydın’ın buluştuğu dizinin Mart ayında çekimleri yapılmış, hatta ilk iki bölümü yayına hazır hale getirilmişti. Ekip yakında yeniden çekimlere başlayacak ve stok bölümler artırılacak. Dizinin Eylül ayında da ilk bölümüyle ekranda yer alması bekleniyor.

Diziyle ilgili bir kafa karışıklığı ise son buldu. Yeni Hayat herhangi bir projenin uyarlaması değil veya farklı başka bir projeden etkilenerek de yazılmış bir hikaye değil… Sina Koloğlu, Milliyet Cadde köşesindeki yazısında Yeni Hayat dizisiyle ilgili bir düzeltme mesajı yayınladı.

Koloğlu, dizinin senaristi Elif Usman’ın kendisine yolladığı mesajı okuyucuları ile paylaştı. Dizi hakkında uyarlama veya esinlenme iddialarından rahatsız olan senarist Elif Usman durumu şu sözlerle aydınlığa kavuşturdu:

“Yeni Hayat dizisi yasal ya da illegal bir uyarlama değil. BBC’nin ‘Bodyguard’ dizisiyle olan benzerlikler, tamamen tesadüf. Çünkü ‘Yeni Hayat’ın genel hikayesi 2015 yılında yazıldı. Ben de herkesle beraber geçen sene izledim, ‘Yeni Hayat’ın hikayesi yazıldıktan üç yıl sonra.

Ancak dizinin hayata geçme şansı bulması bu sene mümkün olduğu için doğal olarak, herkes o diziyi izledikten sonra oradan esinlenerek yazdığımızı düşündü.

Ölene Kadar dizisi de yine bana ait olan genel hikayesi ve ilk bölüm senaryosu çok daha önce yazılmış olmasına rağmen, hayata geçebildiği tarih daha sonra olduğu için ‘The Night of’ dizisinden uyarlama-esinlenme zannedilmişti.’’

Elif Usman’ın bu mesajından ortaya çıkan gerçek, Yeni Hayat dizisinin bir Türk yapımı olduğudur… Senarist, 2015 yılında bu senaryonun yazıldığını kanıtlayan belgelerin de elinde olduğunu belirtiyor.

Sonuç olarak Türk dizi sektörü yeni bir hikaye daha üretti ve Kanal D ekranında bu hikaye izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor.