Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni sezonda dizi kıyımında 8 değil, 11 dizi gitmiş olacak!

Yeni sezonda dizi kıyımında 8 değil, 11 dizi gitmiş olacak!

tarafından zk zk
Yaz dizilerinin çok fazla tat vermediği TV ekranında yeni bir dizi kıyımı yaşanacağı ile ilgili Mesut Yar’dan bir açıklama gelmişti.

Uçankuş’un sorularını yanıtlayan Mesut Yar, yeni sezonun ilk ayında en az 8 dizinin Eylül’de başlayıp Ekim’de biteceğini düşündüğünü söylemişti.

Bir anda medyanın gündemine düşen bu açıklama sonrasında Mesut Yar, Posta’daki köşesinde bugün bu sayıyı 11’e çıkarıyor. Nedenini de şöyle anlatıyor:

“AZ BİLE SÖYLEMİŞİM!

Dün bütün medya manşetlerinde verdiğim demeç konuşuldu. “Yeni sezon başlar başlamaz 8 dizi sona erecek” demişim. Dedim vallahi…

Ama yazılanların eksiği var. O rakama üç dizi daha eklemek gerekiyor. Çünkü o üçü başlamadan bitti bile! Etti mi daha yolun başındayken 11 veda? Etti… Peki, bunu kim yaptı? Televizyonculuğu tak çıkar kasetten ibaret sayan çok sayın yöneticiler. Hesabını kim verecek peki? “Çok sayınların” dışındaki herkes. Yazık!”

Yeni sezonda dizi kıyımında 8 değil, 11 dizi gitmiş olacak! 7

(Mesut Yar’ın bahsettiği yaz döneminde biten 3 dizi Kocamın Ailesi, Kalbimin Sultanı ve Darısı Başımıza.)

TV ELEŞTİRMENİ MESUT YAR NE DEMİŞTİ?

Uçankuş’un sorularını yanıtlayan Mesut Yar,

“Eylül’de başlayıp Ekim’de bitecek 8 dizi sayarım” diyen Mesut Yar, bunların hangi diziler olduğunu açıklamak istemedi.

Televizyon kanallarının ve yapımcıların kendisini şaşırttığına değinen Yar, bu sezon dizilerin bu kadar çok olmayacağını tahmin ettiğini ancak yanıldığını belirtti.

Mesut Yar, hangi dizilerin devam edeceğine yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

“Artık kafa iş, star diye bir şey kalmadı, isimsiz de olabilir. Türk izleyicisini hafife almaması lazım. Birbirinin kopyası dizilerle ben yol alırım devri kapandı. Yeni bir şey vaat eden devam edecek.”

Türkiye’de televizyonculuk adına yapılması gerekenin içerikleri yükseltmek olduğunu anlatan Mesut Yar, “Geldiğimiz noktada dizilerin bir hayli akışları işgal edeceği bir sene yaşayacağız. Dizi savaşları yaşanacak, ama ekonomik durum dolayısıyla artık kimse o eskisi gibi astronomik işler yapamayacak” dedi.