Ana sayfa Dizi Arşivi Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yılanların Öcü, Koliba Film imzalı, Fakir Baykurt’un aynı adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Cemal Şan’ın yaptığı, senaryosu Makbule Kosif, Eda Tezcan, Esen Ali Bilen, Bekir Baran Sıtkı ve Rana Mamatlıoğlu tarafından kaleme alınan dram türünde ki Türk yapımı televizyon dizisidir.

Cemal Toktaş, Hande Soral, Ahmet Varlı, Gözde Çığacı, Nail Kırmızıgül gibi önemli isimleri başrolde buluşturan Yılanların Öcü dizisi akılda kalan bir yapım oldu. 49 bölüm ekranda kalmayı başaran dizi, etkileyici bir dram yapımı olarak beğeni topladı.

Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:
Kanal: Show TV
Yapımcı: Koliba Film
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2014 – 2 Aralık 2015
Mekan: Kapadokya/ İstanbul
Süresi: 110 dakika
Müzik: Kalan Müzik- Hasan Saltık- Engin Arslan- Mayki / Murat Başaran- Onur Özçelik
Başrol: Cemal Toktaş, Hande Soral, Ahmet Varlı, Gözde Çığacı, Nail Kırmızıgül.
Oyuncular: Mehmet Atay, Gonca Yakut, Rüçhan Çalışkur, Şebnem Dilligil, Servet Pandur, Hande Kaptan, Nalan Örgüt, Süleyman Karaahmet, Burak Can, Sibel Şişman, Ceyda Ateş; Gözde Çığacı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Twitter: https://twitter.com/yilanlarinocu
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/yilanlarinocudizisi
Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/yilanlarin-ocu/1156

Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

TÜM HABERLER:

Yılanların Öcü dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Yılanların Öcü, edebiyatımızın iki kez filme çekilen, büyük ses getiren, üzerinde yoğun bir şekilde tartışmalar yapılan, tartışmasız başyapıtlarından biri. Fakir Baykurt’un yazdığı tarihten yıllar sonra ekrana uyarlanan ve Show TV’de yayınlanan dizi, yayınlandığı 2014-2015 yıllarına damgasını vurdu. Baykurt’un ölümsüz eseri, yazarın bırakmak istediği etkiye bir zarar verilmeden ve ‘Yılanların Öcü’ hikayesi esas alınarak; yaratıcı bir uyarlama ve eklentilerle harmanlanıp ‘günümüz konjektürüne uygun’ etkili bir drama dizisi haline getirilse de yayınlandığı dönemde ‘alelâde bir konak dizisine çevrildi’ şeklinde eleştirilere de maruz kaldı.

Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

HİKAYESİ:

‘Yılanların Öcü’nde anlatılanlar, Anadolu’nun bir yöresinde, varlık ve yoksullukla iç içe yaşayan insanların hikayesidir.

Neredeyse bütün köyün, kasabanın ve dolayısıyla da köylülerin sahibi olan Necip Bey adındaki varlıklı bir toprak zengininin konağı ile köy arasında mekik dokuyan bu hikaye, Bir kaza sonrası babasını ve annesini kaybederek, hasta kardeşi Ömer ile hayattaki tek akrabası Kahya Hüsnü’nün yanına sığınmak zorunda kalan güzeller güzeli Fatma ile Karataş Köyü’nün küçük bir tarla sahibi olan ender insanlarından olan Irazca Kadın’ın Yakışıklı ve mert oğlu Kara Bayram arasındaki aşkı anlatmaktadır.

Kara Bayram ve Fatma, sadece kendilerini alev alev saran aşk ateşi ile yanmak isterlerken, çiftlikte ve köyde yaşayan diğer insanların hırsları, arzuları, çıkar ve entrikaları nedeniyle hiç bir zaman kavuşamayacak ve aşklarının ateşi ile kavrulup kül olacaklardır.

Bu aşk, kıskançlık, tutku ve imkansızlık üçgeninde yaşananlar, hikayenin diğer kahramanlarını da yoğun bir şekilde etkileyecek, tüm karakterler ve olay örgülerindeki çatışmalar şiddetlenecektir.

Yılanların Öcü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Cemal Toktaş (Kara Bayram)
Hande Soral (Fatma)
Korel Cezayirli (Kenan)
Rüçhan Çalışkur (Irazca)
Nergis Çorakçı (Fidan Hanım)
Mehmet Atay (Hüsnü
Ahmet Varlı (Haceli)
Servet Pandur (Remziye)
Hande Kaptan (Şerife)
Mesut Özkeçeci (Fikret)
Burak Can (Ömer)
Ayşecan Tatari (Gülmisal)
Ceyda Ateş (Zahide)
Gözde Çığacı (Hatçe)

MEKANLAR:

Yılanların Öcü dizisinin çekimleri ağırlıklı olarak, Nevşehir’in Kapadokya ilçesi ve İstanbul’da yapıldı. Kapadokya’nın büyülü atmosferi izleyiciye görsel şölen yaşattı.

JENERİK:

Hikayesi kadar müzikleriyle de merak uyandıran Yılanların Öcü dizisinin müzikleri Kalan Müzik’ten Hasan Saltık direktörlüğünde, Engin Arslan, Murat Başaran ve Onur Özçelik tarafından yapıldı. Dizinin müzikleri de izleyici tarafından çok sevildi.

Yılanların Öcü Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Yılanların Öcü dizisinden ilk fragman Show TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2014 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Yılanların Öcü dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını Show TV’nin internet sayfasında bölümünde bulabilirsiniz.

Tüm Fragmanlar için tıklayınız.

TÜM BÖLÜMLER:

Yılanların Öcü dizisi 27 Ağustos 2014 tarihinde Show TV’de izleyici ile buluştu. İki sezon devam eden dizi ilk sezon gözde diziler arasındayken, ikinci sezonunda rakipleri arasında iddiasız kaldı, 2 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan 49. bölümü ile final yaptı.

Yılanların Öcü dizisinin tüm bölümlerini Show TV’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz.

Tüm Bölümleri izlemek için tıklayınız.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yayınlandığı 2014-2015 yıllarında Yılanların Öcü dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de YouTube’da yayınlandı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Yılanların Öcü Beğenilen Türküsü ‘Ahuzar’

Bu Dünya Bir Pencere Türküsü

Bu Tepe Pullu Tepe

Zahide İçin ‘Kız Senin’

KAMERA ARKASI:

Çekimleri Kapadokya’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirilen dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman YouTube’da yayınlandı.

Final Bölümü Kamera Arkası Görüntüleri


Set Arkası Fotoğrafları

UNUTULMAZ SAHNELER

Yılanların Öcü dizisinin etkileyici sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Haceli’nin Halay Sahnesi

Gözyaşlarına Boğan Sahne

Hatçe Gerçeği Öğrendi

Haceli’nin izleyiciyi Güldüren Sahnesi

Kamuran, Fatma’yı Dövdürdü!

Bayram Bir Kez Daha Fatma’nın Hayatını Kurtarır!