Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yok ederek yaşanmıyor! Kıvanç Tatlıtuğ adım attı, milyonlar takip etti!

Yok ederek yaşanmıyor! Kıvanç Tatlıtuğ adım attı, milyonlar takip etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, instagram canlı sohbetlerine pek katılan bir isim değildir. Ancak oyuncu, Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye’nin yayınına katılmayı kabul etti. Kıvanç Tatlıtuğ, doğaya olan tutkusuyla ilgili soruları yanıtladı.

Ünlü oyuncu sayesinde platformun yaklaşık 5 milyon kişiye ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, ünlü aktörün katkılarıyla sosyal medya ortamında da büyük bir etkileşim dalgasının yaratıldığına değinildi. Tatlıtuğ, söze bu farkındalık çabasına destek olan herkese teşekkür ederek başladı.

Oyuncu, doğadaki her canlının yaşam hakkı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Benim yeşile ve maviye olan tutkum küçümlüğümden beri var. Bunu bütün herkes de aşağı yukarı biliyor. Ben ekosistemin bir bütün olduğunu düşünüyorum. Eko sistem içerisinde bulunan tüm canlı türlerinin eşit yaşam hakkına olduğunu savunuyorum. Aynı zamanda insanların ve kurumların tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyması gerektiğini düşünüyorum.”

Doğanın yaşam hakkının önemine işaret eden Kıvanç Tatlıtuğ, insanoğlunun tüm türlerle beraber yaşaması gerektiğinin altını çizdi. Bu yönde atılacak olumlu adımlara her zaman destek olduğunu belirten ünlü oyuncu, atılan bu adımları daha büyük kitlelere ulaştırılmasının kendi rolü olduğunu ifade etti.

Toplumdaki farkındalığı yükseltmeyi kendisine bir sorumluluk olarak gördüğünü anlatan Kıvanç Tatlıtuğ, her bir birey üzerinde bu konuda farkındalık yaratmayı arzu ettiğini belirtti.

Doğaya ve tüm canlılara yönelik olarak insanoğlunun farkındalık yaratan konusunda geç kalındığı değerlendiren Kıvanç Tatlıtuğ, tüm alışkanlıklarımızı, üretim ve tüketim biçimlerimizi komple gözden geçirilmesi gerektiğini, yenilenmesinin şart olduğunu ifade etti.

“Yok ederek yaşanmıyor, üreterek yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Burası çok net” diye konuşan Kıvanç Tatlıtuğ, dünyada ayırımcılığa yönelik tepkileri de hatırlattı.

Ünlü oyuncunun şu sözleri de oldukça anlamlıydı:

“Dünya üzerinde yaşayan her bir birey için, dünya vatandaşı için; eşitlik, özgürlük, barış, refah, adalet sağlanmadığı sürece hiç birimiz mutlu ve güvende hissetmeyeceğiz kendimizi.”

Pandemi sürecinin de bu durumu net bir şekilde insanlara gösterdiğini savunan Kıvanç Tatlıtuğ, çok zengin ülkelerin tıbbı ekipmanları kendi vatandaşları için gönderdiğini ancak bunun pandemiden kurtulmanın yolu olmadığını ifade etti. Ünlü oyuncunun sözlerini videodan izleyebilirsiniz.