Ana sayfa Dizi Haberleri Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor!

Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında perşembe akşamları yayınlanmakta olan Yüz Yıllık Mucize dizisinde 5 bölüm geride kaldı. Dizinin hikayesi farklı ve dikkat çekici, ancak izleyenler bile bazı konularda senaristlerden farklı düşünüyor.

Yüz Yıllık Mucize dizisinin reytingleri de ortalamanın altında gerçekleşiyor ve Ebru Şahin ile Birkan Sokullu hayranları bile projeye yönelik ciddi eleştiriler getiriyor. Harika ve Kemal arasındaki ilişkiyi klasik bir Türk dizisi hikayesi olarak gören izleyiciler, asıl işlenmesi gereken konunun senaristler tarafından gözden kaçırıldığına inanıyor.

Eşref ile Süreyya hikayesi ve Ali Tahir karakterinin geçmiş dönemde yaşadıklarının dizide daha güçlü şekilde yer alması gerektiğini düşünen çok fazla kişi var. Dizi hayranları senaristlerin hikayeyi Ebru Şahin ile Birkan Sokullu ikilisinin üzerine yıkma tavrının doğru olmadığı fikrinde.

Birçok dizi hayranı da sosyal medya üzerinden senaristlere yanlış yolda olduklarını, Harika ile Kemal aşkına odaklanan bir dizinin ekranlarda çok fazla örneği olduğunu ve bu klişe ile devam edilmesinin zor olacağını adeta haykırıyor.

Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor! 10

Ancak Süreyya ile Eşref ilişkisi ve Ali Tahir karakterinin izleyicileri geçmişe götüren tarafları var ve hikaye bu noktadan ilerlese bambaşka bir durum ortaya çıkabilir.

Bir dizi hayranı sosyal medya üzerinden senaristlere şu sözlerle seslendi: “Harika ve Kemal gibi daha boş bir çift yok. Hiç bir duygu da geçmiyor. İnandırıcı değil. Süreyya ve Eşref konusu ile çok güzel bir dizi olabilirdi.”

Aslında bu yorum birçok izleyicinin de ortak fikri noktasında. Süreyya ve Eşref hikayesini daha çok benimseyen dizi hayranları onlar üzerine kurulacak bir hikayenin daha gerçekçi ve izleyicilere ekrana daha çok çekebileceğine inanıyor.

Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor! 11

Bir başka dizi hayranı ise senaristlere şu sözlerle tavsiyede bulundu: “Belki de Türk televizyon tarihinin en ilginç hikayesini yakalanmış ama senaristler illa ki tipik güzel genç kız – yakışıklı erkek aşkına çevirecek diziye. Bir bakın diğer kanallara onlarca benzer aşk hikayesi var. Farkınız olsun, dizi devam edecekse ve izlememizi istiyorsanız Süreyya – Eşref aşkı üzerinden devam etmeli.”

Dizinin hikayesine yönelik olarak birçok eleştiriyi sosyal medya ortamında sizler de görebilirsiniz.

Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor! 12 Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristler iyi bir hikaye yakaladı ama yanlış noktadan ilerliyor! 13