Ana sayfa Dizi Haberleri Yüzleşme ilk bölümden hangi eski dizileri hatırlattı?

Yüzleşme ilk bölümden hangi eski dizileri hatırlattı?

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Analiz

Kanal D’nin T-Company imzalı yeni dizisi ‘Yüzleşme’ dün akşam ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Başrollerinde; Uğur Yücel, Hande Doğandemir, Engin Öztürk gibi isimlerin yer aldığı dizinin konusu Alanya’da ‘Kalender’ adlı bir kasabada geçiyor.

Hande Doğandemir’in 15 sene kaybolan ve intikam için başka bir kimlikte geri dönen ‘Masal’ karakterini canlandırdığı dizinin ömrü ne kadar olur bilinmez ama senaryosunda barındırdığı sırlar izleyicinin ilgisini çekmiş görünüyor.

Masal olarak geri dönen Gonca’nın geçmişte ne yaşadığını, ona yardım eden ama aslında Masal’ın babası Fikret’ten intikam almak isteyen Zümrüt’ün kim olduğunu, annesi Songül’ün kendisini tanıyıp tanımadığını ya da geçmişte yaşananlarla ilgisinin olup olmadığı, Masal tam tetiğe basmak üzereyken başkası tarafından vurulan Ufuk’u kimin öldürdüğü gibi gizemler detaylar izleyiciye gelecek bölümleri merak ettirdi.

Dizi kadrosunda adlarının açıklanmasının ardından uyumsuz oldukları düşünülse de, Engin Öztürk ve Hande Doğandemir’in de sade ve zarif bir uyum yakaladıklarının göründüğü dizide her iki oyuncu da karizmatik ve alımlı duruyor.

İzleyicilerin ilk bölümde beğenmedikleri nokta ise Yeşim Ceren Bozoğlu’nun canlandırdığı Zümrüt karakteri oldu. Bozoğlu’nun abartılı oyunculuğu ve gereğinden fazla öfkeli hareketleri yapmacık durdu.

Yüzleşme ilk bölümden hangi eski dizileri hatırlattı? 7

Masal’a yardım eden akıl hocası olarak görünen ve kendine ait başka sırları olduğunu anladığımız Zümrüt’ün hastanede Fikret’e baba diye hitap etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Anlaşılan; Zümrüt, Fikret’in gayrı meşru kızı ve  kendisini kabul etmediği için ondan intikam almak istiyor. Bu nedenle; izleyiciler Zümrüt’ün hikayesinin de İstanbullu Gelin’deki Adem karakterine benzeyebileceğini düşünüyor.

Öte yandan; Hande Doğandemir’in yıllar önce yaşadıkları için intikam almaya dönen bir karakteri canlandırması bu sezonun başında rol aldığı ve kısa sürede final yapan ‘Can Kırıkları’ dizisini hatırlattı. Her ne kadar konu farklı olsa da, Doğandemir’in bu dizide canlandırdığı karakter de kendisini öldürmeye çalışan eski sevgilisinden bunun intikamını almak için polis oluyor ve yıllar sonra onun karşısına çıkıyordu.

Masal’ın ara sıra geçmişi hatırladığı ve 3 kişiden kaçtığını gördüğümüz sahneler ise kaybolduğu gün tecavüze uğradığını düşündürdü. 3 kişi tarafından tecavüze uğrayan bir karakter de, akıllara bir döneme damgasını vuran ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisini getirdi.

Bakalım; ‘Yüzleşme’nin sonu anımsattığı bu dizilerden hangisine benzeyecek ve dizi ekranda ne kadar tutunabilecek?