Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada 10 Ocak Perşembe 99. bölüm yarışmacıları Elif Erkil ve Fatma Erkil kimdir?

Zuhal Topal’la Sofrada 10 Ocak Perşembe 99. bölüm yarışmacıları Elif Erkil ve Fatma Erkil kimdir?

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada 10 Ocak Perşembe 99. Bölümü Fox TV ekranında izleyicilerle buluştu.

Hafta içi her gün gündüz kuşağında yayınlanan yemek yarışmasında Zuhal Topal, gelin ve kayınvalideleri buluşturuyor ve kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

Haftanın 4. gün yarışmacıları Rizeli gelin Elif Erkil ile kayınvalidesi Niğdeli Fatma Erkil oldu…

Gelin Elif hanım 6 aylık evli ve özel bir kurumda hemşire olarak çalışıyor. Acil durumlarda ne yapacağını bilen sakin birisi.

Kayınvalide Fatma hanım ise sakin ve sözünün eri birisi. Fatma hanım, Elif hanımı görüp beğenmiş ve oğluna tavsiye etmiş. Yani çiftin evlenmesinin altında kayınvalide Fatma hanımın büyük etkisi var. Çiftin buluşmasını sağlayan Fatma hanım, evlenmek istemeyen oğlunu da ikna ederek, yuvanın kurulmasını sağlamış.

Zuhal Topal, mutfakta yine keyifli sohbetiyle dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca Kayınvalide Fatma hanımın “Bu yarışma bize göre değil” sözleri de dikkat çekecek bir detay olarak ekrana yansıdı. Gelin hanım, kayınvalidelerden ciddi eleştiriler beklediğini de belirtiyor.

Gelin hanım programa katılmayı kendisi istediğini ve yemeklerine güvendiğini belirtti. Elif hanım eşi Eren bey, annesinin tez canlılığı ve panik haline vurgu yaptı ve eşine başarılar diledi. Fatma hanım da panikliğini doğruladı.

ELİF HANIMIN MENÜSÜ:

Zuhal Topal'la Sofrada 10 Ocak Perşembe 99. bölüm yarışmacıları Elif Erkil ve Fatma Erkil kimdir? 8

Gelin Elif hanımın menüsüne kayınvalidelerin ortak yorumu basit bir menü olduğu şeklindeydi… Fatma hanım gelinini 2,5 saat içerisinde yemekleri yetiştirip yetiştiremeyeceği konusunda kaygıları olduğunu söyledi.

Gelin hanımın pazardaki alışverişi sırasında yavaş davranması üzerine pazarcıların “Elin yavaş 5 puan alacaksın” şeklindeki yorumları izleyicileri gülümsetti.

Gelin Elif hanımın 10 bin TL’lik büyük ödülü kazanması durumunda kayınvalidesi ile gezmeye çıkacaklarını söylemesi Zuhal Topal’ı da şaşırttı. Fatma hanımın yüksek puanlar vermesini eleştiren gelin hanım, bu konuda eleştirdiğini belirtti.

Elif hanımın komşusu Meral hanım ziyarete geldi; programa başvurma teklifi üzerine katılmak istemediğini ve kayınvalidelerin gelinlerin hakkını vermedikleri eleştirisini yaptı. Bu sözler birçok izleyicinin Zuhal Topal’ın yüzüne söylemek istediği sözler idi. Topal da bu durumu kabul etti ve zaman zaman yaşandığını söyledi ama bir önlem alma noktasında herhangi bir detay vermedi. Meral hanımın “Siz içindeyken nasıl tahammül ediyorsunuz” şeklindeki sözü sırasında Zuhal Topal’ın halini görmek gerekirdi. Topal’ın ekibinin bu diyaloğu yayınlaması ise alkışı hak eden bir tavır olarak kayıtlara geçti.

Elif hanımın mutfaktaki yavaş halleri Fatma hanımı bir hayli gerdi. “Bu yarışma bize göre değildi” diyerek itirafta bulunan Fatma hanım hem kendi panikliğini hem de Elif’in mutfaktaki sıkıntılı halleri nedeniyle bu sözü söylediğini belirtti.

Kayınvalideler geldi ve ilk tartışma çıktı. Fatma hanım, Altın hanımın eve galoş ile giriş yapmasından rahatsız oldu. Ama Altın hanım geri adım atmadı.

Masa düzeni beğenildi. Şenay hanım mutfağı görmek isteyince Fatma hanım ve Elif hanım itiraz etti. Ancak mutfağın hali fenaydı ve Şenay hanım “Biz nasıl yemek yiyeceğiz, hiç olmamış böyle” diyerek tepkisini dile getirdi.

Zuhal Topal'la Sofrada 10 Ocak Perşembe 99. bölüm yarışmacıları Elif Erkil ve Fatma Erkil kimdir? 9

Gelin hanımın 5 parçadan oluşan ordövr tabağı beğeni topladı. Zuhal Topal da beğendiğini belirtti.

Altın hanımın tavırları diğer kayınvalideleri rahatsız etti. Kendi gününde masada pek yemek yemeyen, bu yüzden gelinin de eleştirdiği Altın hanım bir hayli keyifliydi.

Salata sönmüş bulundu ve pek beğenilmedi.

Ana yemek yağsız bulundu. Saç kavurma beğenildi. Emek isteyen bir yemek olmadığı eleştirisi yapıldı. Pilav konusunda da ortada yorumlar yapıldı.

Laz Böreği tatlısını ise kayınvalideler beğendiklerini ifade ettiler.

Puanlamaya geçildi..

Şenay hanım 4 puan verdi.
Arzu hanım 4 puan verdi.
Asiye hanım 4 puan verdi.
Altın hanım 10 puan verdi.

Programda verilen en yüksek puan olan 10 puan tartışmalara sebep oldu.

Diğer kayınvalideler, Altın hanımın doğru yapmadığını ve 10 puanı hak edecek bir masa olmadığı itirazını yaptı.

Adaletsiz davranmak ile eleştirilen Altın hanımın, bir başka geline yemeklerini çok beğenmesi hatta 2. tabağı istemesine karşın düşük puan verdiğini hatırlatan Zuhal Topal, düşük tonda da olsa eleştirisini yaptı.

Topal, “En yüksek puanı verdi, onun takdiridir” diyerek konuyu kapattı.

Zuhal Topal’ın puanı ise 8 oldu… Böylelikle Elif hanım kazanmaya en yakın gelin durumuna geldi.

Zuhal Topal’la Sofrada programında 11 Ocak cuma akşamı haftanın finali yapılacak ve 10 bin TL kazanacak gelin hanım belli olacak.

100. bölümü yayınlanacak olan programda gelin Elif hanım büyük bir avantaj kazanmış oldu.

HAFTANIN FİNALİNDE KİM YARIŞACAK?

Haftanın 5. ve son gün yarışmacıları müstakbel gelin Emine Alan ile kayınvalidesi Arzu Yorulmaz…

Emine gelin henüz 22 yaşında ve nişanlı. Şimdiden evlenmeden önce büyük ödülü alıp kayınvalidesinin gönlünü almaya hazırlanıyor.

Arzu hanım dobra ve sözünü esirgemeyen bir jüri. Müstakbel gelin ile kayınvalide el ele verdiler ve rakiplerine ‘hodri meydan’ diyorlar.