Ana sayfa Güncel Haberler Zuhal Topal’la Sofrada bitti; geriye ise akıllara ziyan bir manzara kaldı!

Zuhal Topal’la Sofrada bitti; geriye ise akıllara ziyan bir manzara kaldı!

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada programının 1. sezonu bitti, peki geride akıllarda ne kaldı?

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Zuhal Topal, bilindiği üzere sinema ve dizi oyunculuklarının yanında televizyon ekranında da sunucu olarak uzun yıllardır gündemde olan bir isim…

Evlilik programlarında uzun süre Esra Erol ve Seda Sayan ile rekabet halinde olan Zuhal Topal, RTÜK engelinden sonra 1 sezon ekranda uzakta kalmıştı.

Ekrana bu sezonun başında Zuhal Topal’la Sofrada isimli yemek programıyla Fox TV’de dönüş yapan Zuhal Topal, 1 sezon boyunca çok konuşulan işlere imzasını attı.

Zuhal Topal’la Sofrada programı Ağustos 2018’de yayın hayatına başlamış ancak ilk zamanlar pek de ilgi görmemişti. Ekim ayı itibariyle reytinglerini artırmaya başlayan program daha sonra performansını korudu ve sezon sonuna kadar ilgi görmeye devam etti.

Peki bu ilginin sebebi neydi?

Zuhal Topal’ın format konusunda Acun Ilıcalı ile kapışması da yaşanmıştı. Ancak yapımın formatından ziyade seçilen kayınvalidelerin farklılığı programın bugünlere gelmesini sağladı.

Birbirinden ilginç, kavgacı kayınvalidelerin yemek masasındaki türlü eleştirileri, akıllara ziyan yorumları, garip tavırları ekran başındaki izleyicilere çekici geldi.

Birçok seyirci ekran başında sinir ola ola Zuhal Topal’la Sofrada programını izlemeyi tercih etti.

Zira masadaki kayınvalideler aslında hiç olamadıkları kişiliklere bürünüyor, normalde evlerinde yaşanmayan bir kimlikle izleyici karşısına çıkıyor, saçma yorumlar, kendi gelinlerinin kazanması için ortaya koydukları plan-projelerle izleyicileri ekran başına topluyordu.

Zuhal Topal'la Sofrada bitti; geriye ise akıllara ziyan bir manzara kaldı! 7

Ekranda adeta bir tiyatro dönüyordu… Gelinler ne kadar harika yemekler de yapsa, ne kadar güzel de ağırlasa günün sonunda övgü ve takdir görmek yerine sürekli itekleniyor, aşağılanıyor ve emekleri hiçe sayılıyordu.

Tabii, kimi gelinlerin saygısızlıklarını da atlamamak lazım…

1 sezon böyle geçti. Reytingler haliyle hep yüksek geldi. Çünkü ekran başındaki izleyiciler insanların bir televizyon programında neler yapabileceklerine şahit oluyordu. Kimisi küçük dilini yutuyor, kimisi ise zamanla alıştıkları bu manzaranın hangi evde yaşanabileceğini sorguluyordu.

Dünyanın farklı bölgelerinde de benzer programlar yapılıyor. Hatta Zuhal Topal da bir ara bu söylemi izleyicilerle paylaştı ve kayınvalidelerin saçmalıklarından dem vurdu… Ama Topal’ın itiraz ettiği bu durum programda yer almaya devam etti.

Zira programın asıl reyting ögesi buydu… Zuhal Topal da yapımcı eşi Korhan Saygıner de kayınvalidelerin saçmalıklarının reyting getirdiği gerçeğinden hareketle herhangi bir düzeltmeye gitmediler.

Sonuç; Zuhal Topal’la Sofrada 1 sezonu geride bıraktı.2. sezonda yenilikler olsa bile buldukları bu damardan ilerlerlerse reytingin geleceği kesin…

Reyting uğruna ekran başında sinir olmaya devam…

Zuhal Topal’la Sofrada her ne kadar eleştiriler alsa da izleyiciler de ekran başındaki bu tiyatrodan vazgeçmeye pek niyetli değil…