Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada bugün 7 Mart Perşembe 139. bölümde gelini strese sokup ağlattılar!

Zuhal Topal’la Sofrada bugün 7 Mart Perşembe 139. bölümde gelini strese sokup ağlattılar!

tarafından zk zk
Fox TV’nin sevilen yarışma programı Zuhal Topal’la Sofrada’nın 139. bölümünde kayınvalide Fadime Beşer’in gelini Ceylan Uyar yarıştı.
Televizyongazetesi/Detay

Ceylan Hanım 26 yaşında ve henüz 5 aylık evli. Özgürlüğüne düşkün Ceylan Hanım, haftaya çok iddialı bir menü ile hazırlandı.

Haftanın en titiz kayınvalidesi olarak çantasında bezle gezen Fadime Hanım, yemekten önce evlerde çatal-bıçak ve tabakları silmesiyle dikkat çekmişti.

Ceylan gelin markete gittiğinde Fadime Hanım’la mutfakta sohbet eden Zuhal Topal’ın gözüne, tezgahta asılı kağıtlar takıldı. Fadime Hanım, gelininin günlerdir hazırlandığını, tek tek bütün tarifleri yazıp astığını belirtti.

Bir kağıtta masa düzeni ile ilgili detayların yazdığını gören Topal, “Bir ilki görüyoruz. İşi ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi, yazmış çizmiş programlamış” diyerek Ceylan gelini takdir etti.

Yemek hazırlığı sırasında eğlenceli anlar yaşandı. Eline tavayı alıp çalan ve türkü söyleyen kayınvalidenin neşesine Zuhal Topal da eşlik etti ve ayağa kalkıp bir süre çiftetelli oynadı.

Zuhal Topal'la Sofrada bugün 7 Mart Perşembe 139. bölümde gelini strese sokup ağlattılar! 8

Ceylan gelinin menüsü şöyle:

Zerdeçallı mercimek çorbası
Kıymalı patatesli kalem börek
Bat
Patates çanağında et sote
Arfa şehriyeli pilav
Kuru cacık
Tiramisu

Yemeklere yorumlar nasıl oldu?

Çorbanın zerdeçallı olmasının bir farkı olmadığı değerlendirmesini yapan kayınvalideler, lezzetini ise beğendiler..

Ara sıcakta Tokat’a ait yöresel bir yemek olan Bat ve yanında kalem börek servis edildi. Bat yemeğini çok sulu bulan ve nasıl yiyeceklerini bilemeyen kayınvalideler, normalde üzüm yaprağına sarılıp yenilen yemeği, sofrada kaşıkla yemek durumunda kaldılar. Çorba gibi bulduklarını söyleyerek pek beğenmediklerini belirttiler.

Börek ise genel olarak soğuk olduğu için eleştiri aldı.

Ana yemek patates çanağında et sotenin hazırlanması uzun sürdüğü için kayınvalideler bu durumu çok eleştirdi. Serviste yaşanan bu gecikme nedeniyle gelin hanım strese girdi. Kayınvalideler durmadan gelini eleştirdiler. Bu durumu önceden hesaplaması ve ona göre bir yemek seçmesi gerektiği eleştirisini yaptılar.

Genel olarak etin sert olması ve tuzlu olması eleştirildi. Pilav ise genel olarak beğenildi.

Kuru cacık ise beğenildi.

Tiramisuya gelinin ceviz koyması eleştiri aldı. Ceylan Hanım, farklı bir lezzet katmak için ceviz koyduğunu söyledi ama kayınvalideler orjinal tiramisuda olmayacağını belirterek beğenmediklerini ifade ettiler. “Lezzeti güzel” deyip yine de beğenmemeleri ise ilginç bir durum oluşturdu.

Yeniliklere açık olmak gerektiğini belirten Zuhal Topal ise Tiramisunun bazı özellikleri olduğunu ve bunun bozulmasıyla tatlının tiramisu özelliğini kaybettiğini ifade etti ama lezzetli buldu.

Zuhal Topal'la Sofrada bugün 7 Mart Perşembe 139. bölümde gelini strese sokup ağlattılar! 9

Aldığı bu eleştirilerden sonra mutfağa giden Ceylan gelin, günün stresiyle birlikte göz yaşlarını tutamadı ve mutfakta ağladı.

Puanlama için içeri gelen Ceylan’ın halini gören Zuhal Topal, duruma üzülürken, kayınvalidesi Fadime Hanım ile birlikte teselli etmeye çalıştı.

Ceylan geline kayınvalideler kaç puan verdi?

Gülsüm Hanım 3
Hülya Hanım 4
Elfide Hanım 4
Leyla Hanım 3

Fadime Hanım’ın Elfide Hanım’ın gelinine 10’dan düşerek puanlama yapıp 8 puan vermesi takdir toplarken, bir sonraki gün Elfide Hanım’ın Fadime Hanım’ın gelini Ceylan’a 4 vermesi dikkat çekti. Ceylan ve Fadime Hanım bunun adaletli olmadığını vurulamaları üzerine Zuhal Topal da 10’dan aşağı düşerek nelere puan kırdığını sordu ama Elfide Hanım, mantıklı bir cevap sunamadı. Ceylan gelin ise bu adaletsizliğe isyan etti ve konuşurken hem zorlandı hem de gözleri doldu.

Ceylan geline Zuhal Topal’ın puanı ise 6 oldu…