Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada programının yayını mahkeme kararıyla durdurulacak mı?

Zuhal Topal’la Sofrada programının yayını mahkeme kararıyla durdurulacak mı?

tarafından ker_def

2.sezonuyla FoxTV ekranında yer almakta olan Zuhal Topal’la Sofrada yarışması için tv8 ile Fox TV arasındaki düello devam ediyor… tv8’in patronu Acun Ilıcalı, yapımcı firma Dual Film Yapım’a dava açtı.

Yemekteyiz programı ile aynı formatta olduğu iddiasını ortaya atan Acun Ilıcalı, Zuhal Topal’la Sofrada’nın peşini bırakmıyor. Mahkeme kararı ile Topal’ın programı yayın dışı mı kalacak? tv8 programın yayınının durdurulması ve ihtiyati tedbir kararı alınması yönünde bir karar istiyor.

Herkes mahkemeden ne sonuç çıkacağını merakla bekliyor… Reytingleri ile dikkat çeken Zuhal Topal’la Sofrada’nın yurt dışında yayınlanan “Momsters” adlı programın formatından uyarlandığını belirten Fox TV tarafı, davanın reddini istiyor.

Fox TV’nin avukatı, “TV8 önce ‘Yemekteyiz’ adlı programın format haklarının ihlal edildiği iddiasıyla dava açmış ancak bu dava reddedilmiştir. Ilıcalı’nın ihtiyati tedbir istemi, hukuka aykırı niteliktedir. Davaya itiraz ediyor ve davanın reddine karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Mahkeme dosyayı bilirkişiye yolladı.Bilirkişi raporu ile iki program arasında benzerlik olup olmadığı konusunda bilirkişiden rapor beklenecek.