Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İbrahim Büyükak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İbrahim Büyükak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İbrahim Büyükak, 20 Ağustos 1983 İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve yapımcıdır.

Adı: İbrahim Büyükak
Doğum Tarihi: 20 Ağustos 1983
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.84 m.
Kilosu:  93 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Eşi: Nurdan Beşen
Instagram: https://www.instagram.com/ibrahimbuyukak/

İbrahim Büyükak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 15 yıldır flört ettiği Psikolog Nurdan Beşen ile 2018 yılında evlendi. “Biz zaten 2016’da nişanlanmıştık, vakitsizlikten evlenemedik. En sonunda “Bu böyle olmayacak” dedik ve evlendik. Eşim en büyük yoldaşım. Karakterleri yazarken de kendisine danışıyorum.”  

Çocukluk yılları: Çocukken en büyük hayali dolmuş şoförü olmaktı. “İstanbul’da doğup Bursa’da okula başlamış, mahallenin sümüklü ve dışlanan çocuğuydum, en büyük hayalim dolmuş şoförü olmaktı. Senkronize araç kullanabildikleri için bayılıyordum dolmuşçulara ama bu isteğimi ne zaman sesli dile getirsem annem kafama bir tane şaplak yapıştırıyordu. Terlik yiye yiye vazgeçtim bu sevdadan. Artık nerede bir dolmuş şoförü görsem, kafam sızlıyor.”

Eğitim hayatı: Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Yılmaz Erdoğan tarafından kurulan BKM Mutfak ekibinde çalıştı. ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ ile televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? 2013 yılında 20 yıllık arkadaşları Eser Yenenler ve Oğuzhan Koç ile sunduğu 3+1 programıyla popülerliği arttı.

Yazarlık kariyeri: Bursa’da Olay Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Gırgır, Leman ve Lemanyak Dergileri’nde çeşitli yazıları yayımlandı. Senaryo yazarlığı da yapmakta.

Kişilik özellikleri: Esprili, kendisi ile barışık, tuttuğunu koparan.

İbrahim Büyükak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Bir oyuncunun senaryo bilgisinin olması çok önemli…. “Yazarlık yapsa da yapmasa da her oyuncunun senaryo bilgisi olmalı. Çünkü oyuncu ne kadar iyi olursa olsun iyi bir senaryoyla buluşamazsa kabiliyetini gösteremez. Birçok iyi oyuncu doğru senaryolarla buluşamadıkları için hak ettikleri yerlerde değil. Oyuncuların psikolojik destek de alması gerek. Bir bakıyorsun adam canlandırdığı adam olmuş. Atıyorum, bir mafya karakterini canlandırıyor. Sonra o karakterin içine hapsoluyor. Her an haraç kesecekmiş gibi takılan bir sürü adam var.”

Sette nasıl birisi? Sette deli cesareti geliyor, filmlerinde aksiyon yüklü sahnelerin çoğunda dublör kullanmıyor. “O kadar cesur bir insan değilim ama sette nasıl bir ruh haline bürünüyorsa insan… Çünkü o kadar kişi seni bekliyor, en iyisi olsun istiyorsun. Deli cesareti geliyor…”

Eşini filmlerinde oynatmayı düşünür mü:  “Nurdan’ın çok büyük bir hevesi yok, ama hatıra olsun diye bir filmde ufak bir rol neden olmasın”

Mutluluk kaynağı: En yakın arkadaşları Esen Yenenler ve Oğuzhan Koç ile birlikte vakit geçirmek.

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan / Neşeli Hayat

İş hayatına bakışı: Komediye yepyeni bir tarz ve farklı bir renk getirdi. Diziden talk show’a, skeçlerden jüri üyeliğine kadar televizyonun her alanına yayıldı. “Kafamda kurduğum ideal rahat bir yaşam vardı, işim sayesinde ona kavuştum. Aynı zamanda tanımadığın insanların sevgi göstermesinden duyduğun tatmin de inanılmaz bir şey.”

Filminde neden en yakın arkadaşına rol verdi: “Senaryoyu Oğuzhan ile paylaştım. Karakterleri kimlerin canlandırması gerektiği konusunda birlikte kafa yorduk. Onur’u en iyi şekilde Oğuzhan’ın canlandıracağına inandım. Arkadaşıma torpil yapmışım sanılabilir ama burada iş yapıyoruz. İşe para yatıran yapımcımız var. Torpil olmaz. Oğuzhan, Onur’u en iyi şekilde canlandıracağına inandığım için filmde yer aldı.”

İbrahim Büyükak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

3 Adam olarak birlikte film yapma düşüncesi var mı: “Hep var. Onun için biraz hikâyenin olgunlaşmasını bekliyoruz. Üçümüz bir araya gelip bir film yapıyorsak, gerçekten o filmin masaya vurması lazım.”

Kariyer Planı: Tek kişilik bir oyun planı var hazırlıklarını sürdürüyor.

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Bayi Toplantısı (Senaryo)

2018 – Yol Arkadaşım 2 /Şeref  (Senaryo)

2017 – Yol Arkadaşım /Şeref (Senaryo)

2017 – Doru /Seyis 1

2016 – Küçük Esnaf /Berhudar (Senaryo)

2016 – Fırıldak Ailesi Orta Dünya /Seslendirme

2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar /İbrahim-ibo

2009 – Neşeli Hayat /Aytekin

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Tutunamayanlar (Konuk oyuncu)

2016 – 3 Adam Fazla Gurur Kalbe Vurur

2015 – Bana Baba Dedi /Cüneyt

2008 – 2010 – Çok Güzel Hareketler Bunlar /İbrahim-ibo