Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Anıl Altan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Anıl Altan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Anıl Altan, 29 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Anıl Altan
Doğum Tarihi: 29 Mayıs 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.86 m.
Kilosu:   74 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Deniz Berna Altan
Babası: Hakan Altan
Eşi: Pelin Akil
Çocukları: Doğa Alin, Duru Lina
Instagram: https://www.instagram.com/anilaltann/
Evcil Hayvanları: Köpeği Herkül

Anıl Altan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 2016 yılında kendisi gibi oyuncu Pelin Akil ile evlendi. Çiftin ikiz kız çocukları var. Eğlenceli çift, zaman zaman Instagram hesapları üzerinden yayınladıkları hikayelerle dikkatleri üzerine topluyor. Alin ve Lina, instagram’da takipçilerin gözleri önünde büyüyor.

Çocukluk yılları: “Çok şükür gerek annem gerek babam benimle çok vakit geçirirlerdi. Tatillere beraber gittik, parka gittik… Beni tüm sporlar yönlendiren de babamdır. Ailem beni en iyi şekilde büyüttü ve hiçbir şeyi esirgemediler.”

Eğitim hayatı: Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni bitirdi.

Oyunculuğa ilk adım: Kariyerine modellikle başlayan ancak oyunculukla devam eden Anıl Altan bir dönem modellik yaptıktan sonra oyuncu olmaya karar vermiştir. 2012 yılında rol aldığı ‘Arka Sıradakiler’ dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.

Hangi proje ile parladı? “Kaderimin Yazıldığı Gün” dizisindeki rolü ile dikkatleri üzerine topladı.

Hayatının dönüm noktası: Oyunculuğa başlayışı tamamen tesadüf ile oldu. “Bağdat Caddesi’nde sonradan adının Sinan Besey olduğunu öğrendiğim bir adama adres sordum. O dönemde ajansı vardı ve kendi de tiyatrocuydu. Bana adresi tarif etmedi ama oyuncu ya da model olmak isteyip istemediğimi sordu. Ben de “Ben sınavlarıma hazırlanıyorum. teşekkür ederim” dedim ve kaçtım oradan. Bu olaydan 15 gün sonra Nişantaşı’nda aynı kişiyle karşılaştım. Bu kez beni ikna etti ve numarasını verdi. Daha sonra aradım ve Sinan Bey’le birlikte Uğurkan Erez’in ajansına gittik.“Sinan Bey randevusuz çalışmıyoruz o yüzden teşekkürler” dediler. Tam o sırada Uğurkan Erez odadan çıktı ve bizimle görüşmek istedi. O an o kapıdan çıkmasa şu an olduğum yerde olmayacaktım.”

Anıl Altan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Sakin, eğlenceli, neşeli, kendi adına karar verilmesinden  ve değiştirilmeye çalışılmaktan hoşlanmıyor.

Baba olunca hayatında neler değişti: Hayata bakış açısı. “Çevremdekiler de söylüyor; “Anıl sen baba oldun olgunlaştın” diye… Herhalde insanın öncelikleri değiştiği için kafa da başka türlü çalışmaya başlıyor. Sürekli çocuk gelişimiyle ilgili yazılar okuyorum.”

En çok neyi kaybetmekten korkar: Yaşama sevincini.

Sosyal: Eşi ile birlikte en çok araba kiralayıp hiç bilmedikleri yerlere gitmeyi seviyorlar.” Tatile gittiğimizde de; yol planımızda popüler yerler yoktur, popüler yerler dışında, kendi keşfettiğimiz yerlere gitmek bize çok keyif veriyor.”

Sette nasıl birisi? Değişik ve farklı rolleri seviyor.

Mutluluk kaynağı: İkiz kızları ile vakit geçirmek onların büyümesine tanıklık etmek.

Çocuklarına vereceği en önemli öğreti: Her anlamda insan ayırmaması, dini, dili, ırkı ne olursa olsun eşit davranması.

İlk sinema filmi: Başaran Şimşek / Karayel (2016)

Hayran olduğu kişi: Eşi Pelin Akil

Evlilik aşkı öldürüyor mu: “Aşk evlilik ile iyi ve kötü sırt sırta geçen her gün, tecrübeyle daha da artıyor, hatta bizim kelimelerle değerini düşüremeyeceğimiz bir bakış ve hareketlerle anlaştığınız, anladığınız, bir olduğunuz hale evriliyor.”

Hayata bakışı: “Çok klasik olacak ama bir insanı, bir olayla test edene kadar her şeyimle ona güvenirdim. Bence o, benim için çok büyük yanılgıydı. Ama artık öyle bir şey yok. Eskiden panik atak durumum vardı. Daha doğrusu hastalık hastasıydım diyebilirim. Pelin’le birlikte olduğum ilk günden itibaren bu azaldı. Hatta eskiden çok hızlı konuşurdum, son iki senedir kendimi kontrol edebiliyorum. En son bunun için uğraş verdim diyebilirim.

İş hayatına bakışı: “Bana bu mesleği tiyatrocu arkadaşlarım sevdirdi. Önce Burak Aksak’la çalıştım; ‘Leyla ile Mecnun’ dizisini yazıyordu o zamanlar. Sonra da ‘Akademi 35 Buçuk’ta eğitim almaya başladım Vahide Gördüm’den. Sonra da Volkan Severcan Tiyatrosu’nda çalıştım.”

Teklif gelse ikizlerle reklamda oynar mı: İkizleri büyüyünce teklifi değerlendirebilir. “ Bu kadar erken yaşlarında olmasa da, ilerleyen zamanlarda onlar için sağlıklı koşullar oluşturulur, hepimizin keyif alarak çektiği, geriye baktığımızda gülerek izleyeceğimiz bir teklif gelirse, neden olmasın?

Anıl Altan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı:  Önüne gelen senaryoları değerlendiriyor, içine sinen oyunculuğuna katkısı olacak rolleri tercih ediyor.

Kaygıları: Sihirli bir değneği olsa tüm dünyadaki insanların vicdan sahibi olmasını sağlardı. “Zamanında sevgisiz, şiddetle istekleri karşılanmadan büyüyen kişilerin, yarının bu duruma sebep olanlar olduğu görülüyor. Umarım bundan sonra ne bir çocuk, ne de bir canlı için istismar haberleri okumayız.”

Doğa ile ilişkisi: Deniz kenarında ve doğada vakit geçirmeyi seviyor. “Biz daha çok Anadolu Yakası’ndayız. Mahallemizin kafelerine gitmeyi seviyoruz. Sahil tarafına da yakınız, hava güzel olduğu zaman Caddebostan, Suadiye tarafına piknik yapmaya gidiyoruz.

Evde ne yapar? Arkadaşlarıyla da oturup hoş sohbet eşliğinde, birlikte yemek yemeyi çok seviyor.

DİZİLERİ

2016- Güneşin Kızları/ Doruk Polat

2015 – Kaderimin Yazıldığı Gün/(Selim)

2014 – Boynu Bükükler

2011 – Arka Sıradakiler /Tayfun

FİLMLERİ

2018 – Bittin Sen (TV Filmi)

2017 – Çember: Şehrin Günahları / Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Çember: Oyunu Bozuyorum /Volkan  (TV Filmi)

2017 – Çember: Evimdeki Yabancılar / Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Çember: Araf /Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Çember: Aleyna’nın Son Günü /Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Çember: Acı İntikam /Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Çember: 13.Adım / Komiser Yardımcısı Volkan (TV Filmi)

2017 – Yarım Kalan / Mert (Sinema Filmi)

2017 – Bittin Sen (Sinema Filmi)

2016 – Karayel /Arda (Sinema Filmi)