Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı dizisi, en yakın rakibi Sefirin Kızı’nı bile fena solladı!

Sen Çal Kapımı dizisi, en yakın rakibi Sefirin Kızı’nı bile fena solladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ekranlarda milyonlarca kişi tarafından izlenen ve büyük bir ilgi ile takip edilen dizilerin reytingleri kadar  artık sosyal medyadaki konuşulma oranları da büyük dikkat çekiyor. Dizilerin günlük reyting listelerindeki yerleriyle birlikte, sosyal medyada konuşulma oranları da  dizilerin kaderinde etkili oluyor.

Günlük, haftalık, aylık bazda yapılan değerlendirmeler sonucunda dizilerin sosyal medya karneleri de dikkat çekiyor. Alınan ileti sayılarına bakılarak yapılan hesaplamalar sonucunda en çok konuşulan diziler ortaya çıkıyor.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi Digilup’ın son yaptığı araştırmada geçtiğimiz haftaya damgasını vuran dizilerin sıralaması ortaya çıktı.

Bir süredir Fox TV’de yayınlanan  Sen Çal Kapımı dizisi, rakiplerine açık ara fark atmakta. Reytinglerdeki durumu sosyal medyanın gerisinde kalsa da büyük kitleler tarafından sosyal medyada yoğun bir şekilde konuşulmakta dizi.

TV reytingleriyle sosyal medya reytingleri arasında ters bir orantı da oluşuyor pek çok kez. Örneğin Salı akşamları TRT1’de yayınlanan Masumlar Apartmanı, reytingleriyle sezonun en iyi dizisi ancak sosyal medyada ilk 10 sıralamasında 9. sırada yer alıyor.

Sen Çal Kapımı dizisi, en yakın rakibi Sefirin Kızı'nı bile fena solladı! 8

Sen Çal Kapımı dizisinin izleyicileri sosyal medyada son derece etkin. Bu da dizinin ön plana çıkmasını sağlıyor. En yakın rakibi ise Sefirin Kızı.

18 Aralık itibariyle bir haftalık rapora bakıldığında Seferin Kızı, 137 bin 100 ileti alırken, Sen Çal Kapımı ise 354 bin 355 ileti almış. Aradaki fark oldukça büyük.

Bu tezatlık bir yana dursun, Sen Çal Kapımı dizisinin Masumlar Apartmanı’na tam 9 kat fark atması da bir başka garip durum. İşte son 1 haftanın sosyal medyada dizi karnesi:

Sen Çal Kapımı dizisi, en yakın rakibi Sefirin Kızı'nı bile fena solladı! 9