Ana sayfa Dizi Haberleri 8. Gün dizisi fena çuvalladı! En büyük yanlış neredeydi?

8. Gün dizisi fena çuvalladı! En büyük yanlış neredeydi?

tarafından ker_def
Televizyongazetesi/ Analiz
ATV’nin yeni başlayan iddialı dizisi 8. Gün’ün dün akşam ekranlara gelen 3. bölümü yine hüsran oldu.

Başrollerini Burcu Biricik, Musa Uzunlar, Buğra Gülsoy, Ceyda Düvenci ve Cem Davran’ın paylaştığı dizinin yapımcılığını Ay Yapım üstleniyor.

Başladığı günden beri reytingleri düşük olan dizi bir türlü tırmanışa geçemiyor. Dizi ilk iki hafta Total kategorisinde 16. sırada yer alırken bu hafta iyice geriledi.

Dizi üçüncü bölümüyle; Total’de 1.92 reytingle 29. sırada, AB’de 2.18 reytingle 20. sırada, ABC1’de ise 2.2o reytingle 23. sırada yer aldı.

Aslında konusu ve oyunculuklarıyla dikkat çeken dizi, ekranın en azından sezon sonunu getirebilecek dizileri arasında duruyordu. Ancak ilk günlerden beri dizinin gününün yanlış olduğuna itirazlar yükseldi. Pazartesi ekranı artık fenomen olmuş Çukur ve Söz dizileri ve Survivor’ın 3’lü çekişmesiyle geçiyor her hafta. İlk 3’e girmesi zaten zor olan yapım, kargaşa içinde alt sıralara indi.

İNTERNET DİZİSİ OLSA DAHA BÜYÜK İLGİ GÖRÜRDÜ!

8. Gün’ün internet dizisi olmasının daha doğru olacağı ve dijital platformda çok daha büyük ilgi çekeceği ile ilgili pek çok görüş de dile getirilmişti. Dizinin ekrandaki karnesine bakınca bu eleştirilerin büyük haklılık payı olduğu görülüyor. Ayrıca bu tür bir hikayenin de Atv ekranı gibi, belli bir kalıbı olan kanalın izleyicisi için pek de uygun olmadığı da dillendirilmişti.

Duruma bakıldığında aslında 8. Gün, ekrana farklı bir soluk ve oyunculuk performansları getirecek bir dizi olarak şimdiden harcanmışa benziyor! Tabii dizinin reytingleri bu kadar düşük gelince sosyal medyada da ‘final’ iddiaları konuşulmaya başlandı bile.

İzleyenler bu durum için; “Final yakın gözüküyor!”, “Bu reyting sonuçları ne?Gittikçe yükseleceğine iniyor!”, “8. Gün’den hiç umut kalmamış gibi görünüyor!”, “Kaliteli işlerde hep aynı son!”, “En fazla birkaç bölüm daha direnir!”, “Bir güzel dizi daha harcanacak!” gibi yorumlar yaptılar.

8. GÜN DİZİSİYLE İLGİLİ TÜM VİDEOLAR, BÖLÜMLER, SAHNELER İÇİN TIKLA

Başarılı oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizide, izleyenlerin bir çoğu emeklerin yazık olduğuna inanıyor.

Dizinin giderek kaybettiği ivme beraberinde erken finali getirecek mi henüz bilmiyoruz ama şimdilik gidişat öyle gözüküyor. Bekleyip göreceğiz…