Ana sayfa Sinema 9. Boğaziçi Film Festivali hakkında her şey!

9. Boğaziçi Film Festivali hakkında her şey!

tarafından ker_def

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen 9. Boğaziçi Film Festivali, takipçilerini 23 – 30 Ekim tarihleri arasında sinema salonlarında ağırlayacak.

9. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış filmi olarak 27. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren “Komşuluk Halleri / Not So Friendly Neighbourhood Affair”filmi gösterilecek. Boğaziçi Film Festivali’nin onur konuğu olarak İstanbul’da bulunan yönetmen Danis Tanovic’in de katılacağı gecede kendisine onur ödülü takdim edilecek.

Ulusal ve uluslararası sinema çevrelerinin önemli ve seçkin isimlerine İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını dile getiren Festival Başkanı Ogün Şanlıer, bir film festivalini hakkıyla ve gerektiği şekliyle belirli standartları koruyarak sinemacılara ulaştırmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ve her şeye rağmen sektörün ve izleyicilerin, festivale katkı sunan kurumsal ortakların ve sponsorların desteği ile bu yıl da Boğaziçi Film Festivali coşkusunu sinemaseverlere ulaştırmayı başardıklarını dile getirdi.

Festivalde 23 Ekim Cumartesi

9. Boğaziçi Film Festivali’nin ilk gününde Ulusal Uzun Metraj Film yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapılacak.

Atlas 1948 Sineması’nda 16.00 seansında Aydın Orak’ın “Sabırsızlık Zamanı” filminin gösterimi ekip katılımıyla gerçekleşecek.

Kadıköy Sineması’nda ise 16.00 seansında Isabel Lamberti’nin “Last Days Of Spring”, 18.30 seansında Susana Nobre’nin “Jack’s Ride” ve 21.00 seansında Juja Dobrachkous’un “Bebia, My Only Desire” filmlerinin gösterimleri gerçekleşecek.

Festivalde 24 Ekim Pazar

9. Boğaziçi Film Festivali’nin ikinci gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapılacak.

Atlas 1948 Sineması’nda 16.00 seansında Ahmet Toklu’nun “Pota”, 18.30 seansında Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” ve 21.00 seansındaki Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan” filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 seansında Wei Shujun “Ripples Of Life”,16.00 seansında Chema Garcia Ibarra’nın “The Sacred Spirit”, 18.30 seansında Han Shuai’nin “Summer Blur” ve 21.00 seansında Kiro Russo’nun “The Great Movement” filmlerini izleyecekler.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı’nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacak. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Biletler Mobilet’te!

7 gün sürecek Boğaziçi Film Festivali’nde, film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sinemasıve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek.

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu. Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.