Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde Settar Tanrıöğen ile Müjde Uzman bir fay hattının tam üzerinde duruyor!

Kızılcık Şerbeti dizisinde Settar Tanrıöğen ile Müjde Uzman bir fay hattının tam üzerinde duruyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisi Cuma akşamları Show TV ekranında ilişkiler üzerinden bir hikayeye doğru yöneldiği için reytinglerini artırmayı başarıyor. Dizinin senaristleri, ilk başladığı toplumsal fay hatlarına iyi gelme tavrından vazgeçerek, ilişkiler üzerine konuyu kurgulamayı ve dini hassasiyetleri biraz geri planda bırakmayı tercih ediyor.

Muhafazakar bir ailenin içinde yaşanan ilişkilerin, aslında seküler bir ailenin içinde yaşanan ilişkilere doğru evrilmesi halini izliyoruz. Özellikle de farklı düşüncelere açık olma, farklı bir hayat tarzı arama, insanın kendi fikir ve özgürlüğünü kazanma gibi temel insani özellikler üzerinde yoğunlaşan bir hikaye düzeni ilerliyor.

İşte bu noktada ailesinin kendisi için belirlediği kişi ile evlenmek yerine, kendi sevdiği kişiyle evlenme yolunda ilerlemesi beklenen bir Nursema karakteri var. Karakteri canlandıran Ceren Yalazoğlu Karakoç, dizinin hikayesinden verdiği tüyoda Nursema ile Umut’un bir yola girebilecekleri imasında bulundu.

Kızılcık Şerbeti dizisinde Settar Tanrıöğen ile Müjde Uzman bir fay hattının tam üzerinde duruyor! 8

Güncel hayatta katı kuralları olan bir muhafazakar ailenin bile kızlarının kendi istekleri doğrultusunda hayatını yönlendirmesi ne kadar güçleşti ise, bu durum dizinin hikayesinde de anlatılmaya başlandı.

Ancak Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesindeki en büyük kırılma ise ailenin babası Abdullah bey tarafında yaşanacak gibi gözüküyor. Settar Tanrıöğen’in yine ustalık eseri bir performansı ortaya koyduğu dizide, Alev karakterindeki Müjde Uzman’ın da iyi bir oyunculuk sergilemesi ile ekran başındakiler için bu karakterlerde inandırıcılık unsuru yüksek.

Abdullah ve Alev arasında bir etkileşim var ama onların içinde bulundukları durum bu etkileşimin bir duruma evrilmesini zorlaştırıyor. Fakat televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu’nun kendi edindiği bilgiler çerçevesinde senaristler izleyenleri fena halde şaşırtacak bir sürpriz de yapabilir.

Kızılcık Şerbeti dizisinde Settar Tanrıöğen ile Müjde Uzman bir fay hattının tam üzerinde duruyor! 9

Sina Koloğlu, Abdullah ile Alev karakterlerinin durumunu bir bıçak sırtı konu olarak yorumluyor. Gerçekten de günümüz dünyasında ülkemizin şartları içinde düşünüldüğü zaman böyle bir ilişkiyi ortaya koymak hiç de kolay bir şey değil.

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri için de sürekli güçlenen hikayede bu iki karakter üzerinden özgürce ve rahatça ilişki üretmek hiç de kolay bir şey olmayacaktır.

Alev: “Malum seven insanlar pek kavuşamıyor bu aralar.”

Abdullah: Bizden mi bahsediyorsunuz?

Dizinin son bölümündeki bu diyalog bile birçok kişiyi rahatsız edecek türden.

Sina Koloğlu diyor ki; “Bu konu ile ilgili bazı ipuçları aldım diyelim. Dizi bu çekim olayını devam ettirecek. Ama iki tarafın da rahatsız olduğu unutulmayacak. Belki bir süre nadasa yatacak. Ama dayanma gücü kalmayan bir an gelecek gibi görülüyor.”

Bu bilgiler ışığında Kızılcık Şerbeti dizisi senaristlerinin toplumsal bir fay hattının üzerinde olduklarını hatırlatmak gerekiyor.