Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisi senarist hatası nedeniyle kötü bir duruma düştü!

Erkenci Kuş dizisi senarist hatası nedeniyle kötü bir duruma düştü!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Star TV ekranlarının sevilen dizilerinden Erkenci Kuş, Demet Özdemir ve Can Yaman’ın müthiş uyumu ve hikayenin de izleyici tarafından beğenilmesiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Ancak dizide ciddi bir kazanın da yaşandığını söyleyebiliriz.

Dizi senaristleri yapmamaları gereken bir hataya imza attı.

Dizide “şarap” sözcüğü sansürlendi. RTÜK’ün TV dizilerine verdiği cezalardan sonra, televizyon kanalları yüklü para cezalarına çarptırılmamak için işi çok ciddiye alıyor. Haliyle dizideki sahnede de ‘şarap’ kelimesine sansür geldi.

Zaten böyle bir sansürün olabileceği neden önceden düşünülmedi?

Dizi bu kadar iyi bir gidişat sergilerken neden böyle bir konuyla gündeme gelmesine engel olunmadı?

Senaristlerin bu konuya dikkat etmesi, yapımcı ve teknik ekibin de bu noktada sansür yaşanmayacak şekilde bir düzenleme yapması gerekirdi.

Şimdi bu haber ile basına düşen dizi imajından kaybetmiş oldu.

Konuyu gündeme getiren isim Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu olmuştu. İşte Koloğlu’nun yazısı:

Erkenci Kuş dizisi senarist hatası nedeniyle kötü bir duruma düştü! 7

ERKENCİ KUŞ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

“Türk yapımlarının özelliği nedir diye bir liste çıkarılsa baş köşede yerini alır; içki şişesi ve kadeh buzlamasının yanı sıra ‘şarap’ sözcüğünün noktalı bir şekilde geçiştirilmesi… Dizilerde yer alır fakat ne söylenir, ne de gösterilir.

Bu durumun en son örneğine Erkenci Kuş dizisinde rastladık. Ormandan getirdiği odunları baklavalarla meydanda kestikten, Sanem’e (Demet Özdemir) ve ekranda bizlere şovunu bitirdikten sonra, bir de mangal yaptı Can kardeşimiz… (Can Yaman) Etimizin yanında bir şişe şarabımız vardı. Renkli ve ibare bulunmamasına rağmen ne olur ne olmaz diye buzlanmıştı. ‘Ya bir anda unuttum. Sen ….. içer misin’ diye sordu Can kardeşimiz… ‘Yok hiç içmeyeyim maya çünkü, dokunuyor’ diye garip bir cevap geldi Sanem’den. Ev ahalisi bu konuda uzmandır, ‘Mayalı denir içeceğe, maya denmez’ sesleri yükseldi evden… İlerleyen zamanda Sanem kızımız da bir kadeh alıp, sonra çakırkeyif olup, Can kardeşimizin kollarında hülyalara daldı, o ayrı…”