Ana sayfa Dizi Haberleri Açık ara farka bakın! Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz, Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman’a öyle bir çalım attı ki!

Açık ara farka bakın! Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz, Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman’a öyle bir çalım attı ki!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Fox TV’de yaz sezonunda başlayan ve hala devam eden romantik komedi dizisi Sen Çal Kapımı, dün akşam yeni bölümüyle ekrana geldi. Yaz döneminde başlayan diğer romantik komedi dizileri ekrana veda ederken, Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in rol aldıkları Sen Çal Kapımı ise karşısındaki güçlü rakiplerine karşın ekranda kalmaya devam ediyor.

Reytingleri sezon başladıktan sonra düşmeye başlasa da kemik bir izleyici kitlesi diziyi bırakmıyor. Karşısına Kanal D’nin yeni başlayan ve ilk bölümünden beri diğer dizileri adeta reytingde sollayan Sadakatsiz dizi geldi. Geçtiğimiz sezon başlayan Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman dizileriyle birlikte, Sen Çal Kapımı, hayli iddialı rakiplerle karşı karşıya.

Reyting listesinde Total’de 9, AB’de 7 ve ABC kategorisinde ise 9. sırada yer aldı. Ancak birinciliği kimseye kaptırmadığı bir alanı var Sen Çal Kapımı dizisinin; o da sosyal medya!

Açık ara farka bakın! Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz, Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman'a öyle bir çalım attı ki! 9

Özellikle Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in genç kuşak hayranları, sosyal medyayı oldukça etkin kullanıyorlar. Bu nedenle ikiliye yaptıkları her paylaşımda binlerce, milyonları bulan beğeniler ve pek çok yorum gelmekte.

Diziyle ilgili de öylesine hararetli bir takip içindeler ki dizinin yayınlandığı Çarşamba akşamları sürekli olarak yorum ve mesajlar göndermeye devam ediyorlar.

Reyting ölçümlerinde ilk sıralarda yer alamasa da sosyal medyada açık ara bir farkla diğer dizileri solladığı görülüyor Sen Çal Kapımı dizisinin.

İşte dün akşam (4 Kasım) yayınlanan tüm dizilere gelen sosyal medya mesajlarının sıralaması. Adba tarafından yapılan ölçümde Sen Çal Kapımı dizisine 217 bin 251 ileti gönderildiği görülüyor. Dizinin en yakın rakibi ikinci sıradaki Doğduğun Ev Kaderindir’e gelen ileti sayısı ise 63 bin 673… Aradaki fark muazzam. Neredeyse 3,5 katı kadar bir fark atmış.

Reyting ölçümlerinde diğer dizileri geçen Sadakatsiz dizisine gelen ileti sayısı ise 22 bin 587 olarak ölçülmekte. Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz’e gelen iletileri 10’a katlamış!

Kanallar, dizilerin ekranda kalmasına reytinglerle karar veriyor. Ancak sosyal medyanın etkisi de var tabii ki. Yine de reyting ve sosyal medya ölçümleri arasındaki bu fark çok şaşırtıcı… Aradaki farkın bu kadar açılmasının en büyük nedeni de dizilerin hitap ettikleri hedef kitlede saklı aslında.

Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen’in oynadıkları ve Çarşamba akşamlarına damga vuran dizinin, Sen Çal Kapımı dizisinin yakaladığı hedef kitleden biraz uzak olduğu da anlaşılmakta. Hande Erçel ve Kerem Bürsin gibi genç ve başarılı, popüler isimlerin sosyal medyadaki etkileşimi çok daha fazla…

İşte dün akşam ekrana gelen dizilere gelen ileti sayıları…

Açık ara farka bakın! Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz, Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman'a öyle bir çalım attı ki! 10

İşte dün akşamki dizilerin reytinglere göre sıralaması:

Açık ara farka bakın! Sen Çal Kapımı dizisi, Sadakatsiz, Doğduğun Ev Kaderindir ve Kuruluş Osman'a öyle bir çalım attı ki! 11