Ana sayfa Dizi Haberleri Ada Masalı, Baht Oyunu, Kalp Yarası ve diğerleri…Yaz dizilerinde kader haftası geldi çattı!

Ada Masalı, Baht Oyunu, Kalp Yarası ve diğerleri…Yaz dizilerinde kader haftası geldi çattı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eylül ayıyla birlikte yaz sezonunun da sonuna gelindi. Artık kış sezonu dizilerinin zamanı. Çok yakında tüm kanallarda geçtiğimiz sezonun başarılı yapımlarının devam bölümlerini izlemeye başlayacağız. Bu hafta aynı zamanda yaz dizilerinin de kader haftası.

Bu yaz birçok yeni dizi büyük umutlarla başladı. Ada Masalı, Baht Oyunu, Cam Tavanlar, Aşkın Tarifi, Baş Belası, Aşk Mantık İntikam, Kalp Yarası, Kazara Aşk, Dünya Hali, İkimizin Sırrı… Hepsi de büyük bir heyecanla başlayan bu diziler bakalım yaz aylarını nasıl geçirdi?

Ada Masalı, Baht Oyunu, Kalp Yarası ve diğerleri...Yaz dizilerinde kader haftası geldi çattı! 9

Ada Masalı ve Baht Oyunu aynı gün başlayınca en büyük iki rakibe dönüştü. İlk birkaç hafta Ada Masalı rakibinin bir hayli önündeydi. Ancak Baht Oyunu daha sonra öyle bir çıkış yaptı ki reytinglerde rakibini geride bıraktı.

Yaza hızlı başlayan Ada Masalı’nın reytingleri ise düşüşe geçti. Sezon ortasında yapılan senarist değişikliği de büyük bir farka yol açmadı. Reytingler biraz olumlu yönde kıpırdasa da ciddi bir artış olmadı. Dolayısıyla diyebiliriz ki Ada Masalı yazın sonunda sona erebilir. Reytinglerde çok başarılı giden Baht Oyunu’nun ise kış sezonunda da devam etmesi çok büyük bir ihtimal.

Ada Masalı, Baht Oyunu, Kalp Yarası ve diğerleri...Yaz dizilerinde kader haftası geldi çattı! 10

Bu yaz başlayan ve sona eren iki dizi ie Aşkın Tarifi ve Baş Belası oldu. Cam Tavanlar ve Aşkın Tarifi sıra dışı konularıyla dikkat çekiyordu ancak olmadı ve ipleri çekildi. Kısa süre önce Baş Belası’nın da sona ereceği açıklandı.

Fox TV’de yayınlanan Aşk Mantık İntikam’ın kışın da devam edeceği başrol oyuncusu Burcu Özberk tarafından duyuruldu bile. Zira dizi çok iddialı başlamadı ama sessiz ve sedasız bir şekilde ilerlemesini sürdürerek başarı elde etti.

Rakiplerine göre daha geç başlayan İkimizin Sırrı dizisi ise bekleneni vermedi. Yayınlanmaya başlayalı sadece birkaç hafta geçmesine rağmen reytingleri o kadar düşük geldi ki final kararı dedikodusu şimdiden dolaşmaya başladı bile. Keza Kazara Aşk da… Reytinglerde ortalama giden dizinin de akıbeti belirsiz.

Ada Masalı, Baht Oyunu, Kalp Yarası ve diğerleri...Yaz dizilerinde kader haftası geldi çattı! 11

TRT 1’in absürt komedi dizisi Dünya Hali, ekrana geldiği ilk günler büyük ilgi çekti. Ancak reytingler o kadar düşük gitti ki kanal, diziye son vermeden önce muhtemelen bir şans daha vermek istedi ve dizinin yayın gününü değiştirdi. Ancak durum Dünya Hali için hiç de parlak görünmüyor.

Yazın başarılı yapımlarından biri de Kalp Yarası oldu. Ağır konusuyla yaz dizilerinden farklı bir duruş sergileyen dizi oldukça başarılı gidiyor. Dolayısıyla muhtemelen kış aylarında da devam edecektir.