Ana sayfa Dizi Haberleri Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya’da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan’dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı!

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya’da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan’dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ünlü Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, geçtiğimiz günlerde İtalya’da uluslararası sinema elçisi olarak ödüllendirildi. Taylan, ödülünü almak için gittiği ülkede güzel bir sürprizle de karşılaştı. Taylan’ın ödül aldığı törende sahneye çıkan ve İtalya’da yaşayan ünlü Türk Soprano Gonca Doğan ile buluşması da duygu dolu anlar yaşattı.

Bu yıl 16.’sı düzenlenen ve ThinkinGreen ile Ocean Sea Foundation ortaklığında gerçekleşen “Cinematographic Award of Nations” festivali, Doğu Sicilyanın Taormina kasabasında düzenlendi. 15-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve ana teması, çevre koruma olan festivale pek çok yerli ve yabancı konuk katıldı.

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 16

Türkiye’den festivale katılan isim ise sevilen oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan oldu. Pek çok tiyatro oyunu, sinema filmi ve dizide oynayan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1989 yılında mezun olan usta isim, başarılı projelere imza atmış bir oyuncu.

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 17

Taylan, ana teması çevre koruma olan etkinlikte, İtalyan ve Türk kültürü arasındaki bağ için uluslararası sinemanın elçisi olarak ödüllendirildi. 17 Temmuz gecesi düzenlenen törende, Uluslararası Sinema Elçisi olarak ödülünü almak için sahneye çıkan oyuncu, duygulu anlar yaşadı.

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 18

Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan, dünyaca ünlü Türk Soprano Gonca Doğan ile Sicilya Fahri Konsolos’u Domenico Romeo’dan ödülünü aldı oyuncu. Başarılı bir sanatçı olarak İtalya’da hayatını sürdüren Gonca Doğan’dan ödülünü alması da ayrı bir gurur yaşattı oyuncuya.

Ahmet Mümtaz Taylan, yaptığı konuşmada, “Üç gündür Taormina’ da bulunuyorum.Sinema sadece insanlığın değil, gezegen sorunları ile ilgilendiği zamanda çok derinleşiyor ve derin izler bırakıyor. Gezegen varsa gelecek var. O zaman hikaye anlatıcısı olan bizlerin, sinemacıların da bir geleceği var. Burada olmaktan gurur duydum. Bu harika fırsat ve ödül için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 19

Ödül töreninde sahne alan Soprano Gonca Doğan ise Vincenzo Bellini’nin Norma operasından Casta Diva Arya’sını söyledi. Daha sonra Fahri Başkonsolos ile Ahmet Mümtaz Taylan’a ödülünü takdim etti.

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 20

Etkinliğe Rambo 3 ün yapımcısı İngiliz Peter Macdonald, İtalyan Komedi Ustası Ezio Greggio, uluslararası alanda Mel Brooks, UNESCO Milli Komite Üyesi Giovanni Puglisi ve Sicilya Fahri Konsolosu Domenico Romeo gibi isimler katıldı.

İşte festivalden diğer fotoğraflar…

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 21

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 22

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 23

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 18

Ahmet Mümtaz Taylan, İtalya'da ödülünü Türk Soprano Gonca Doğan'dan aldı, duygu dolu anlar yaşandı! 25