Ana sayfa Dizi Haberleri Akıncı deneyiminden sonra TRT’nin süper kahraman dizisi büyük cesaret!

Akıncı deneyiminden sonra TRT’nin süper kahraman dizisi büyük cesaret!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında 2020-2021 sezonunda yayınlanan dizilerden birisi de Akıncı isimli yapım olmuştu. 20 bölüm yayınlandıktan sonra sezon finali yaptığı ifade edilen dizi, daha sonra devam ettirilmemişti. Finali daha yapılmadan bitirilen diziler arasında yer alan Akıncı’nın başrollerinde Şükrü Özyıldız ile Büşra Develi yer aldı.

Süper kahraman dizilerinin özellikle televizyon kanallarında yayınlanmasının ne kadar büyük risk olduğu da Akıncı dizisiyle ortaya çıkmıştı. Projenin başlaması bile altı aylık bir ön hazırlığı beraberinde getirdi. 120 dakika gibi bir sürede süper kahraman dizisi yapılamayacağı da projenin ortasında hikayenin ve konseptin tamamen değiştirilmesi ile ortaya çıkmıştı. Şimdi bir başka süper kahraman denemesini ise TRT üstlendi.

Akıncı deneyiminden sonra TRT'nin süper kahraman dizisi büyük cesaret! 7

Kamu yayıncısı TRT’nin dijital platformunda yayınlanmak üzere ortaya koyduğu Süper Kahramanlar Altay isimli dizi için ön hazırlıkları devam ediyor. Türkiye’nin ilk süper kahraman sinematik evreni T-World’un ilk ürünü Altay isimli dizi olacak.

T World tarafından hazırlanmakta olan Süper Kahramanlar Altay isimli dizinin 2023 yılında TRT Dijital platformunda yayınlanması bekleniyor. Süper kahraman dizisi çekmek ülkemiz için yeni bir deneyim ve Akıncı dizisinde de izleyicide karşılık bulabileceğini ama bunu sürdürmenin çok zor olduğu anlaşılmıştı.

Günümüzde geçecek bir hikaye kurgusu ile hazırlanan dizisinin 4 sezon olacağı ve toplam 26 bölümden oluşacağı duyuruldu.

Altı süper kahramanın hikayenin anlatılacağı projede dört de kötü karakter olacak. Kahramanlar özellikle günümüz sorunları ile mücadele edecek. Çevre sorunları, savaşlar, salgın hastalıklar gibi konuların öne çıkacağı dizide farklı toplumsal mesajlar verilmesi bekleniyor.

Süper Kahramanlar Altay dizisinin oyuncu kadrosu konusunda önemli gelişmeler de yaşanıyor. Son dönemin dikkat çeken genç yeteneklerinden Elif Doğan’ın dizi için anlaşma yaptığı basında yer aldı.

Beste Kökdemir, Alper Saldıran ve Batuhan Bayar’ın da dizinin kadrosunda yer alan isimlerden olduğu belirtiliyor.

Prison Break ve Lost gibi önemli dizilerin yönetmeni olan Bobby Roth’un da bu proje için çalıştığının ortaya çıkması da süper kahraman dizisinin etkili bir proje olacağına yönelik bir işaret olarak gözüküyor.