Ana sayfa Sosyal Medya Algı Eke’nin bilinmeyen hastalığı karantina günlerini kabusa çevirdi

Algı Eke’nin bilinmeyen hastalığı karantina günlerini kabusa çevirdi

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Algı Eke, 2002 yılından bu yana oyunculuk mesleğini sürdürüyor. Birçok dizide çeşitli roller canlandırdı. Duriye’nin Güğümleri dizisindeki Hayriye karakteri ile akıllara yazıldı. Galip Derviş dizisindeki Hülya karakteriyle de popüler oldu.

Algı Eke, 2020 yılında Hizmetçiler isimli dizide Atiye karakteri ile izleyicinin karşısına çıktı. Mart ayında dizinin çekimleri durdurulunca kendini karantinaya alan oyuncu Muğla’nın Datça ilçesinde bulunuyor. Bir köyde bulunduğunu ve sakin dönem geçirdiğini anlatan Algı Eke, trafiği hiç özlemediğini anlattı.

16 Mart günü Hizmetçiler dizisinin çekimlerinin durdurulmasının ardından evine çekildiğini anlatan Algı Eke, birçok şeyi özlediğini söyledi. Ünlü oyuncu, “Bir restorana gidip arkadaşlarım ile yemek yemeyi çok özledim” dedi.

Oyuncu, restoranlarda sosyal mesafenin korunmasının mümkün olmadığını, eğlence yerlerinin de aynı durumda olduğunu belirtti. Algı Eke, “İnsanların o mesafeyi bir süre sonra unutabileceğini düşünüyorum. Dolayısı ile çok işlevsel gelmiyor bana. Şu anda açsalar ben gitmem” dedi.

Psikolojik destek almayı hep düşündüğünü ve dönem dönem terapiye gittiğini anlatan Algı Eke, aksiyete bozukluğu yaşadığını da söyledi. Algı Eke, “Aksiyete problemim var. Aksiyete sıkıntısı bu tür dönemlerde daha yoğunlaşıyor. Gün içinde ruh değişimleri, ani duygu değişimleri yaşıyorum. Bi an çok panikleyip, ondan sonra her şey güzel olacak gibi devam ediyor” diye konuştu.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.

Aksiyete Bozukluğu Nedir?

Anksiyete bozukluğu kaygı duygusunun bir tehlike yokken kendini göstermesi, uzun süre devam etmesi ve çok güçlü hissedilmesidir ki böyle bir durum söz konusuysa tedavi gereklidir. İleri derecede anksiyete bozukluğu kişileri fazlasıyla rahatsız edebilmekte ve günlük hayattaki işlevlerini yerine getirmesini zorlaştırabilmektedir. Kaygı bozukluğu yaşayan kişinin, sosyal yaşamında başka kişilerle olan ilişkileri de olumsuz etkilenmektedir.

Anksiyetesi olan kişiler çoğu zaman endişeyi yoğun bir şekilde hissettiklerinin farkındadır. Ancak kendilerini kontrol edemez ve sakinleşemez. Durum bu seviyeye ulaştığında kişilerin sağlıklı bir hayat sürebilmesi için tedavi olması gerekmektedir.