Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu dizisi izleyenlere farklı duygular yaşattı!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi izleyenlere farklı duygular yaşattı!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ilk sezonuyla reyting birinciliğini elden bırakmayan Alparslan: Büyük Selçuklu, 30. bölümüyle yine zirvedeki yerini koruyarak, birinciliği elden bırakmadı.

Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan “Alparslan: Büyük Selçuklu”nun 30. bölümü izleyicilerden büyük beğeni toplayarak yine en çok izlenen dizi oldu. Dizinin gelecek hafta ekrana gelecek olan 31. yeni bölümünden fragman da yayınlandı ve izleyicileri heyecanlandıracak anlardan ilk örnekler sergilendi.

İzleyenlerin farklı duygular yaşadığı dizinin 30. bölümünde dikkat çeken gelişmeler yaşandı:
Dizinin 30. Bölümünde; Alpagut’un Akınay ve Alparslan’ın gözleri önünde darağacına bağlanmış olması yürekleri ağza getirdi. Gevher hatunun odasına elinde hançer ile giren gizemli kişi sosyal medyada çok konuşuldu. “Gevher hatun öldü mü?” soruları gündeme geldi.

Akça’nın atı ile Vaspurakan’dan kaçan Seferiye’yi yakalayan Alparslan’ın Seferiye’ye “Tek gidebilirsin ama o at buraya ait” demesi izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Seferiye’nin Bizans askerleri ile dövüştüğü sahnede Alparslan’ın da Seferiye’ye destek olması ve birlikte dövüşmeleri de gündem oldu.

Tacirlerin ölümünü izleyen süreçte tacir katillerinin kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalışan Alparslan, Tacir Wang’ın gerçeği söyleyeceğine emin olarak Surmari Han’a gelmişti. Wang’ın tacirlerin Alparslan’ın emriyle öldürüldüğünü söylemesiyle herkes şok içinde kaldı. Grigor Alparslan’ın tacirleri öldürdüğünün dört bir yanda duyulmasını böylelikle Vaspurakan için planlanan ticaret hamlelerini boşa çıkartmayı istedi.

Alexander tacirlerin ölümünü büsbütün Alparslan’a yıkmak amacıyla yeni bir plan kurdu. Alexander’ın yeni hamlesi Wang’ın cesedini Selçuklu topraklarına gömüp tacirlere Alparslan’ın öldürüp, gömdüğünü ıspatlamaktı. Ancak Alparslan, Alexander’ın ve Grigor’un bir plan yapacağını anlayıp alplerine Alexander’ı takip ettirdi. Böylece Alexander tacirler ile Selçuklu topraklarına geldiğinde cesedi bulamadı. Razeen’in desteği ile Wang’ın cesedini Surmari Han’a götürüp, eline de Alexander’ın kol düğmesini yerleştirerek, Alexander’ın suçluluğunu tüm tacirlere gösterdi. Alexander ve Grigor şimdi ne yapacak?

Alparslan’ı evlilik niyetinden vazgeçirmek için önce hançerleyen daha sonra ise açık açık evlenmek istemediğini, azad edilmeyi isteyen Seferiye, Alparslan’ın evlilik konusunda kararlı tutumu karşısında iyice köşeye sıkıştı. Düğün öncesi Akça’nın atı ile kaçmaya çalışan Seferiye’yi Alparslan yakaladı. Yaşanan bu durumlara dayanamayarak tepki gösteren Gevher hatun, Seferiye ile restleşti. Gece Gevher’in odasında hançerli birisini gören Öke Hatun, buna ses çıkartmadı. Gevher’in başına ne geldi?

Öke’nin gelişiyle daha da güçlenen Yınal, Azerbaycan Valiliği görevinden çok hoşnut olmadı. Bu vazifenin tahttan uzak tutulmak için verildiğini düşündü ve karşı çıktı. Yınal Grigor ile bir görüşme yaptı ve bu görüşmede Vaspurakan ile girişecek anlaşmada da, münakaşada da muhatabın kendisini olduğunu söyledi. Yınal ve Grigor nasıl bir anlaşma ile hareket edecek?

Zincire bağlı olan ve Grigor tarafından işkence gören Alpagut’un, her ne kadar kutsal Roma dese de hain olduğu şüpheleri devam ediyordu. Grigor, Alpagut’un Selçuklular ile bağı olup olmadığını öğrenmek için Alparslan’ı davet etti. Alparslan, Süleyman, Yınal, Nizamülmülk, Akınay, Avar, Artuk ve Atsız, Grigor’u Ani Kalesinde ziyaret gittiği sırada Alpagut’u darağacına gördüler. Akınay şimdi ne yapacak? Alparslan Alpagut’u kurtarabilecek mi?

Senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç’a Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini konu alan hikayesiyle “Alparslan: Büyük Selçuklu” her Pazartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında…